Arda Turan: Bizim evde sosyalizm var

Arda Turan: Bizim evde sosyalizm var

Ozan Önen'in bir hafta boyunca Arda Turan'la beraber Madrid'de yaşadıktan sonra gerçekleştirdiği ve L-Manyak Dergisi'nin “manyak özel” mahreciyle kapaktan verdiği röportajda, Arda Turan'a dair birbirinden ilginç detaylar ortaya çıktı…

İşte o röportajdan bir kısım:

BİZİM EVDE SOSYALİZM VAR

Ozan Önen: Üç gün önce, sabaha karşı, bana dönüp “Bu evde sosyalizm var” dedin. Bunu da evdeki adaleti, iş, emek ve ekmek paylaşımını ve eşit söz hakkını kastederek söyledin herhalde?

Arda Turan: Evet, aynen öyle. Bu evde sosyalizm var.

Ozan Önen: Çalışma arkadaşın Ata Bozan'ın, Ata Abi'nin bir sözünü aklıma getirdin. Ata Abi aynen şöyle demişti hatırlarsan: “Sosyalistiz Allah'a şükür!” Yani hem ‘sosyalist', hem de “Allah'a şükür”; ikisi bir arada. Birçokları için çok tuhaf görünse de, aslında ne kadar güzel bir cümledir bu.

Arda Turan: Kardeşim…. Bu evde biliyorsun; Ata Abi gidip Kur'an da okuyor içeride, ama misafirimiz de gelip burada istediğini yapıyor.

Ozan Önen: Ve evde, “Sosyalistiz Allah'a şükür” diyebiliyorsunuz.

Arda Turan: Evet. Bizim kapımız herkese açık, her fikre açık, paylaşmaya açık. Yeter ki insanların niyeti iyi olsun, niyetleri güzel olsun, gönülleri hoş olsun.