Arınç: Gazeteciye gözaltı bizi üzer

Arınç: Gazeteciye gözaltı bizi üzer

Dün gerçekleştirilen gözaltılar sonrası hükümet cephesinden değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, 'Gazetecilerin herhangi bir şekilde gözaltına alınması bizi üzer..' dedi.

NEDİM ŞENER'İ TANIRIM İYİ GAZETECİDİR

Gözaltına alınan gazeteciler arasında sadece Nedim Şener'i tanıdığını ve kendisini başarılı bir gazeteci olarak bildiğini belirten Arınç, geçen yıl aldığı uluslararası bir başarı ödülü dolayısıyla da arayıp tebrik ettiğini aktardı.

Arınç şunları söyledi;

'Yürütmenin bu konuda herhangi bir talimatı yoktur. Nedim Şener'i başarılı bir gazeteci olarak biliyorum. Ödül aldığında arayıp tebrik etmiştim. Ama bu söylediklerim gazeteci olarak söylediklerim. Onun dışında herhangi bir suçlama varsa dava açılmasını, serbest kalmalarını hatta beraat etmelerini dilerim. Basın mensuplarının sonuna kadar yazdıkları ya da çizdiklerinden dolayı suçlanmamaları gerektiğine inanırım. Basın özgürlüğü aynı zamanda demokrasinin gücüdür.

Basın mensuplarının sadece bu 3-5 kişiden ibaret olmadığını biliyorum. TCK'nın 4 maddesinde iyileştirme yapan bir tasarıyı Meclis'e sevketmek üzereyiz. Bundan sonra basın mensubu kardeşlerimiz sadece yazdıklarından dolayı suçlanmayacaklar. Ama adi ya da terörle bağlantılı suçlar her zaman soruşturulmalı. Arkadaşlarımıza geçmiş olsun diliyor ve bir an önce soruşturmanın tamamlanmasını diliyorum.'