Bahçeli AK Parti'nin kongresini eleştirdi

bahceli

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 12. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın AK Parti'nin 1.Olağanüstü Kongresi'nde MHP'yi hedef alan sözlerine karşı bir basın açıklaması yaptı.

"KONGRE DAYATMAYI, BASKIYI, ŞANTAJI BELİRGİNLEŞTİRMİŞTİR"

Hukukun ilke ve esaslarının çiğnendiğini, demokratik teamül ve kazanımların ağır yara aldığını ileri süren Bahçeli, "AKP'nin 1. Olağanüstü Kongresi dayatmayı, baskıyı, şantajı, dağınıklığı, ilkesizliği ve hedefsizliği billurlaştırmış, belirginleştirmiştir" değerlendirmesini yaptı.

Bahçeli AK Parti'nin kongresini eleştirdi İZLE

"ERDOĞAN ANAYASA'YA SAVAŞ AÇTI"

Erdoğan'ın, resmen Cumhurbaşkanı olmasına rağmen, AK Parti'nin olağanüstü kongresine hem katılıp hem de konuşma yaparak anayasanın ruhuna ve temel kaidelerine daha şiddetli bir savaş açtığını ileri süren Bahçeli, şu ifadeleri kullandı;

"YAPACAĞI YEMİNİ PEŞİNEN BOZMUŞTUR"

"Erdoğan, artık rutine bağlanmış anayasa suçunu bir kez daha işlemiştir. Dahası Cumhurbaşkanı makamının tarafsızlığını darbelemiş, TBMM'de yarın yapacağı yemini peşinen bozmuş ve anlamsızlaştırmıştır. Recep Tayyip Erdoğan'ın Anayasa'nın 103. Maddesi'ne göre namus ve şeref üzerine edeceği tarihi yeminin inandırıcılığı ve bağlayıcılığı erkenden buharlaşmış ve budanmıştır.

"ZİHNİNİ VE BASİRETİNİ KİRALAMIŞ BİR ŞAHSİYET OLARAK ANILACAKTIR"

Erdoğan yanlıştadır, gaflettedir, hata üstüne hata yapmakta, çürük tahta üzerinde hamaset nutku atmaktadır. Ayan beyan ortadır ki AKP'nin başına vitrin süsü bir genel başkan atanmış. Erdoğan velayet ve vesayeti bu partinin hücrelerine kadar nüfus ve sirayet etmiştir. Bundan böyle AKP'ye genel başkan olacak şahıs kukla başbakan, iradesini çaldırmış, karar alma kabiliyetini devretmiş, zihnini ve basiretini kiralamış bir şahsiyet olarak anılacaktır."