Bahçeli doktora eğitimini 10 yılda tamamlamıştı

Türk Tarih Kurumu eski başkanı ve aynı zamanda MHP Grup Başkanvekili olan Yusuf Halaçoğlu dün Başbakan'ın okuduğu İktisadi ve İdari Bilimler Akademisi'nin 3 yıllık olması nedeniyle anayasaya göre cumhurbaşkanı adayı olamayacağını iddia etmişti.

Bahçeli doktora eğitimini 10 yılda tamamlamıştı

MHP'li Halaçoğlu: Başbakan aday olamaz İZLE

CHP'Lİ AYAYDIN YALANLADI

Halaçoğlu'nun bu iddiasının yalan olduğu Başbakan Erdoğan'ın üniversitede hocası olan CHP'li Aydın Ayaydın tarafından ortaya çıkarıldı.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın üniversitede derslerine giren CHP İstanbul Milletvekili Aydın Ayaydın, okulun 4 yıllık eğitim verdiğini söyledi.

BAHÇELİ DOKTORA TEZİNİ 10 YILDA TAMAMLADI

Bahçeli doktora eğitimini 10 yılda tamamlamıştı

Halaçoğlu'nun Başbakan'a üniveriste eğitiminden dolayı bu şekilde bir iddiada bulunması akıllara doktora eğitimini 10 yılda tamamlayan MHP lideri Devlet Bahçeli'yi getirdi. 1967'de Ankara İktisadi, Ticari İlimler Akademisi'ni kazanan Devlet Bahçeli, Dış Ticaret bölümünden mezun olmuştu. Mezun olduktan sonra asistan olarak okulda kalan Bahçeli doktora eğitimini tamamlamakta zorlanmıştı. Can Dündar seneler önce kaleme aldığı yazıda Bahçeli'nin eğitim hayatını anlatmıştı.

ABDULLAH ÇATLI'NIN HOCASIYDI

Can Dündar'ın yazısında Baheçeli'ye dair ilginç detaylar da yer alıyordu. İşte onlardan bazıları;

"1971'de mezun oldu ve okulda asistan olarak kaldı. Abdullah Çatlı, öğrencileri arasındaydı. Öğrencileri ve öğretim elemanları akademisyen Bahçeli'yi, bugünkü gibi ciddi, ağırbaşlı biri olarak anımsıyorlar. Yakınları ona "Devlet Abi" diye hitap ediyor. Okulun yakınlarındaki Ciğer 52'de yemek yiyor; yanında hesap ödemeye kimse cüret edemiyor."

RENAULT'SUNU ÖDÜNÇ VERİNDE BAŞI BELAYA GİRİYOR

"O yıllara ait "tek vukuat"ı var mahkeme kayıtlarında... 1978'de beyaz Renault'sunu ülkücü gençlere ödünç veriyor ve aracın bagajındaki portakal sandığından 2 makineli tüfek çıkıyor. Konu, Adana MHP davasında gündeme geliyor; ama Bahçeli'nin ifadesi alınmıyor."

KOYU BEŞİKTAŞLI, FERDİ TAYFUR HAYRANI

"Diğer liderlerin tersine, Bahçeli'nin özel hayatı pek az biliniyor.
Fanatik Beşiktaşlı... Türk halk ve sanat müziklerini seviyor; arada Ferdi Tayfur dinliyor. Favori yemeği: Acılı Adana...
Asla ütüsüz pantolon, kravatsız elbise giymiyor.
Bekâr. Ankara'da ablası Serpil Hanım'la oturuyor."

AİLESİ KOYU CHPLİ

"1948'de Osmaniye'de doğmuş. Türkmen köklerine dayanan Bahçeli ailesi koyu CHP'li... İsmet Paşa hayranı olan babası Salih Bahçeli'nin ilk evliliğinden iki çocuğu var. İlk eşi vefat edince Saime Hanım'la evlenmiş. Ondan da 4 çocuğu olmuş.Oğullarına, gördüğü bir rüyadan isimler koymuş: Turan, Servet ve Devlet..."