Bakanlık koyun ve keçi etine özendirecek
Ajanslar

Bakanlık koyun ve keçi etine özendirecek

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, et spekülasyonlarına karşı "koyun ve keçilerle" mücadele edecek. Hazırlanan kamu spotları ile koyun-keçi eti tüketimi özendirilecek. Dana etindeki fiyat artışları nedeniyle bir dizi yeni önlemi hayata geçirecek olan bakanlık, vatandaşları koyun ve keçi eti tüketmeye özendirmek amacıyla çalışmalara başladı.

ANADOLU'NUN GELENEĞİ HATIRLATILACAK

Bakanlık, et fiyatlarında yaşanan spekülatif artışlarla mücadele edebilmek amacıyla fiyatların Türkiye genelinde günlük takibini yapan ve tüketiciyi yüksek fiyatlara karşı korumak için Gıda Komitesi kuran, vatandaşları koyun, keçi eti tüketmeye özendirecek yeni bir kampanyayı da başlatma kararı aldı. Hayvancılık Genel Müdürlüğü tarafından yürütülecek bu kampanyada Anadolu'nun bin yıllık "koyun" geleneği yeniden hatırlatılacak.

KAMU SPOTLARI HAZIR

Koyun, keçi eti tüketiminin artması için ekranlarda dönmeye başlayacak kamu spotlarını da hazırlayan Bakanlık, koyun ve keçiler için "damağa tat, bedene sıhhat, sofraya hayat verir" sloganını kullanacak. Seminerler, bilgilendirme toplantıları ve televizyon programları ile koyun ve keçi eti yemenin sağlıklı olduğu belirtilecek.

ÇÖZÜM SÜRECİNİN HAYVANCILIĞA KATKISI

Hükümetin çözüm süreci kapsamında yürüttüğü politikalar da küçükbaş hayvan varlığına da olumlu katkılar sağladı. Meraların hayvancılığa açılması ile 2009'da 26 milyon olan küçükbaş hayvan varlığı 2014'te 41 milyona çıktı. Bunların 31 milyonunu koyun, 10 milyonunu ise keçiler oluşturuyor.