Bakanlık zehirli ayakkabıların fotoğraflarını paylaştı İZLE

zehirli ayakabı

Çin'den gelen ayakkabılarda kanserojen madde belirlendi ve imhaya götürülen kutuların içindeki ayakkabıların değiştirildiği ortaya çıktı. Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, daha önce bulunan zehirli ayakkabıların imha edildiğini ancak piyasada hala imha edilmesi gereken 33 bin ayakkabı olduğunu söyledi.

BAKANLIK, ZEHİRLİ AYAKKABILARIN FOTOĞRAFLARINI DAĞITTI

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı, vatandaşlara dikkatli olmaları konusunda uyarılarda bulunarak, piyasaya sürüldüğü bildirilen zehirli ayakkabıların bazılarının fotoğraflarını basına dağıttı.

İŞTE ÇİN MALI ZEHİRLİ AYAKKABILAR

Bakanlık zehirli ayakkabıların fotoğraflarını paylaştı İZLE

Bakanlık zehirli ayakkabıların fotoğraflarını paylaştı İZLE

Gerekli testlerden geçemeyen ve iç piyasaya sürülmemesi gereken ayakkabıların marka ve modelleri ile görsellerinin tespit edildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Söz konusu ayakkabılara ilişkin görseller, tüketicilerimizi bilgilendirmek amacı ile kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Bu ürünlerden satın alan veya herhangi bir satıcıda satışa sunulduğunu gören tüketicilerimiz, Bakanlığımız 'www.tuketici.gov.tr' adresindeki 'Tüketici Şikayetleri' linkinden veya 'ALO 175 Tüketici Şikayet Hattından' Bakanlığımıza şikayette bulunabilirler. Bakanlığımızın konuya ilişkin denetimleri yoğun olarak devam etmekte olup, denetimler hızla sonuçlandırılacak ve sonuçları kamuoyu ile paylaşılacaktır."

"24 FARKLI TİPTEN 12 TANESİNİN İZLERİNE ULAŞTIK"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli, konuya ilişkin yaptığı açıklamada "24 farklı tipinden 12 tanesinin izlerine ulaştık, ama ne kadarı satıldı, ne kadarı stoklandı şu anda bilmiyoruz. Nihai olarak 'bu ayakkabılardır' diyebilmemiz için tahlile gönderdik. Birkaç gün içerisinde bu tahlil sonuçları çıkmış olacak" dedi.

Zehirli ayakkabı nasıl anlaşılır İZLE