Banu Güven'e göre Nişantaşı'nın HDP'ye vermesi normal
ensonhaber.com

Banu Güven'e göre Nişantaşı'nın HDP'ye vermesi normal

7 Haziran seçimleri sonrası HDP, yüzde 13 oy alarak hedeflediği barajı geçmeyi başardı. HDP'nin barajı aşmasının ardından, İstanbul'daki "Beyaz Türkler"in yaşadığı Etiler, Bebek ve Nişantaşı'ndaki seçim sandıklarından da HDP çıktığı öğrenildi.

Nişantaşılıların oyunu HDP'ye vermesi hemen her kesim tarafından şaşkınlıkla karşılanırken Gazeteci Banu Güven, HDP'nin Nişantaşı'nda fazla oy almasını normal bulduğunu söyledi.

Nokta dergisine konuşan Güven, "HDP’nin Nişantaşı’nda ne işi var" şeklindeki soruları çok sık duyduğunu belirterek önyargıları anlamsız bulduğunu da sözlerine ekledi.

NİŞANTAŞI'NDA HDP'Yİ ŞAŞIRTICI BULMUYORUM

" 'HDP’nin Nişantaşı’nda ne işi var' şeklindeki önyargıları anlamsız buluyorum. Her yerde olabilirler. HDP, bu memlekette yaşayan herkes için bir şeyler söylüyor. Dolayısıyla söyledikleri herkes tarafından duyuldu.

Nişantaşı’nda da duyuldu. Nişantaşı’ndan oy çıkması neden şaşırtıcı olsun ki! Ben de bunun şaşırtıcı bulunmasına şaşırıyorum. Ayrıca Nişantaşı diye sınırlamamak, dar bir yoruma girmemek lazım. Edirne’den de HDP’ye oy çıktı Ardahan’dan da.

ÇOK FAZLA EMANET OY YOK

Bunları göz ardı etmemek gerek. HDP’nin oy oranını artırmasında, AK Parti karşıtlığının belli bir rolü olabilir. Ancak bundan daha çok söyleme, politikalarına oy verildiğini gözlemledim. Dolayısıyla çok fazla emanet oy olduğu kanaatinde değilim.

KADIN SEÇMENİN OYU ETKİLİ OLDU

Güven, kadın seçmenin HDP’nin oy artırmasında etkili olduğuna inanıyor. “Kadınların özellikle yerel seçimlerde, eş başkanlıklar dolayısıyla daha görünür şekilde yönetimlerde yer alması her kesimden kadını etkiledi.

Kadın seçmenler de oyu artırmış olabilir. HDP, işleyiş açısından son derece demokratik bir tablo koyuyor. Parti içi işleyişlerinde de demokrasi hakim. Bununla beraber eş genel başkanlarının çizdiği tablo, seçmenlerde iyimserlik yarattı."

TAMAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ..