Banu Güven'in ilk konuğu Pervin Buldan – izle

Banu Güven'in ilk konuğu Pervin Buldan – izle

ENSONHABER.com/DETAY HABER NTV'de görevine son verilmesinin ardından uzun süre ortalarda gözükmeyen Banu Güven, yeni kanalı Artı Bir TV'de yayınlanan Hafta Başı adlı programla yeniden ekrana döndü.

İLK KONUK PERVİN BULDAN

Banu Güven, programın ilk bölümünde BDP Grupbaşkanvekili Pervin Buldan'ı konuk olarak davet etti.

"HAKKARİ KÜRTÇESİ İLE KONUŞURUM"

Terör örgütü lideri Öcalan'ın 21 Mart Nevruzu'ndaki mesajını Kürtçe olarak okuyan ve Kürtçesi uzun süre tartışma konusu olan Buldan, gelen eleştirilere tepki gösterirken "Benim Kürtçem gayet de güzeldir. Hakkari Kürtçesi ile konuşuyorum. Yapılan eleştiriler haksızdır" dedi.

Buldan, geçtiğimiz hafta Meclis'te CHP'li Emine Ülker Tarhan'la girdiği tartışmada, kendisine şehit ailelerini hatırlatan Tarhan'a "faili meçhul" cinayete kurban gittiğini söylediği eşini örnek vermesiyle gündeme oturmuştu. Buldan, Tarhan'la yaşadığı tartışmaya da açıklık getirirken, Banu Güven'in ısrarlı sorusuyla eşini nasıl kaybettiğini de anlattı.

EŞİNİN ÖLÜMÜNÜ ANLATTI

Buldan'ın anlattığına göre, kendisi bebeğine 8 aylık hamile iken eşi bir gün polisler tarafından kaçırılmış, 8 polis tarafından kaçırılan eşi 1 gün sonra da Bolu taraflarında bedeni kurşunlanmış bir şekilde ölü bulunmuş.

İşte Pervin Buldan'ın anlattığı o olay;

BANU GÜVEN'İN İLK KONUĞU PERVİN BULDAN

Banu Güven'in ilk konuğu Pervin Buldan – izle