Başbakan Erdoğan'a adaylıktan çekil tehdidi - Video

Başbakan Erdoğan'a adaylıktan çekil tehdidi - Video

Habertürk'te Didem Arslan Yılmaz'ın sunduğu Türkiye'nin Nabzı programında gündem, Başbakan Erdoğan'ın belediye başkanlığından Başbakanlığa yükselişiydi. Programın konuklarından Başbakan danışmanı AK Parti Giresun Milletvekili Hüseyin Besli, Başbakan Erdoğan hakkında yazdığı "Bir Liderin Doğuşu R. Tayyip Erdoğan" adlı kitabından ilginç bir ayrıntıyı anlattı.

Başbakan Erdoğan'ı belediye başkanlığından bu yana en iyi tanıyan isimlerden biri olan Hüseyin Besli, kitabındaki tehdit olayını anlattı.

Başbakan Erdoğan'a adaylıktan çekil tehdidi

Başbakan Erdoğan'a adaylıktan çekil tehdidi - Video

"ADAYLIKTAN ÇEKİL YOKSA.."

Başbakan Erdoğan'ın İstanbul Belediye Başkanlığı için aday olduğu sırada kendilerine tehdit telefonları geldiğini, "Adamınız derhal adaylıktan çekilecek ve bunu basın toplantısıyla deklare edecek aksi halde.. Bir sonraki uyarı çok daha kanlı olacak" gibi sözler sarf edildiği yazdığı kitapta Besli, tehditlerin kaynağını bu güne kadar öğrenemediklerini, ancak Erdoğan'ın adaylığını istemeyenlerin "Ergenekon" yapılanması gibi derin bir yapı olabileceğini söyledi.

HÜSEYİN BESLİ KİMDİR

Hüseyin Besli, 18 Nisan 1953'te Giresun Görele'de doğdu. Babasının adı Ahmet, annesinin adı Emine'dir. Psikolog, Yazar; İstanbul Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Psikoloji Bölümü, İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi İşletme İktisadı Enstitüsü'nü bitirdi. Devlet memurluğu ve ticaretle uğraştı. Sümerbank Beykoz Deri Kundura Sanayi Müessesesi Eğitim Şefi ve Yünlü Dokuma Sanayi Ticaret Müdürü olarak görev yaptı. İstanbul Büyükşehir Belediyesi Basın Danışmanlığı görevini yürüttü. Yeni Şafak Gazetesi'nin Genel Yayın Yönetmenliğini yaptı. Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkan Danışmanlığı görevinde bulundu. Çeşitli gazete ve dergilerde yazı yazdı ve iki kitabı yayınlandı. 23. Dönem İstanbul Milletvekili. Az düzeyde İngilizce bilen Besli, evli ve 2 çocuk babasıdır.