Başbakan Erdoğan'ın Mardin mitingi

Başbakan Erdoğan'ın Mardin mitingi

Seçim çalışmaları kapsamında Mardin'e gelen Cumhurbaşkanı adayı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, halka hitap etti.

İşte Başbakan'ın açıklamalrından satırbaşları:

İnanın Filistinlilerin, uluslararası medyanın çoğunda fok balıkları kadar bile değeri yok. Gazze'de alçakça öldürülen bebeklerin, balinalar kadar bile haber değri yok. Taksim'de vandallar şiddet eylemleri yaparken uluslararası medya oraya toplanıp saatlerce canlı yayın yapıyordu. Ukrayna'da, Mısır'da gençlerin ülkelerini tahrip eden eylemleri saatlerce günlerce yayınlanıyordu. Taksim'de polisimiz gaz, su kullandı diye Avrupa Birliği, Avrupa ülkeleri, batılı ülkeler bize demokrasi dersi vermeye yelteniyordu. Biber gazı içi ayağa kalkan o demokratlar nerede Polis su kullandı diye özgürlükten bahsedenler nerede?

"BUNLARIN DIŞ POLİTİKADAN HABERLERİ YOK"

AK Parti iktidarı olarak herkese her etnik kuruma hakkını teslim eden biz olduk. İşte Mardin'de Morgabriel kilisesini hakedenlere teslim ettik. Kimse bize antisemitis diyemez. Kendini bitirir.

Bizim Gazze konusunda takındığımız tavır CHP, MHP, HDP gibi partileri rahatsız ediyor. Bizim Gazze için yaptıklarımız kadarını da Türkmenlere yapıyoruz. Bilmiyorlar ki bunlar konuştukça ordaki Türkmenlerin durumu riske giriyor. Bunların dış politikadan haberleri yok.

"İSTİKLAL MARŞINI BİLMEYEN ADAY CHP VE MHP'YE HAYIRLI OLSUN"

Bu CHP adayı en son öyle bir şey yaptı ki yenilir yutulur cinsten değil, Ne diyor benim babam Mehmet Akif'in arkadaşıydı. Geçen gün gitmiş Mehmet Akifin mezarını ziyaret etmiş orda kitabede İstiklal marşını okuyor ve ne diyor bu dörtlik heralde çanakkale şehitleri şiirinden bir parça diyor. Bakın, unutma değil, karıştırma değil, dil sürçmesi değil. İstiklal Marşı ile Çanakkale Şehitlerine şiirini ayırt edemeyecek kadar bu ülkeye, bu topraklara, bu millete yabancı. Babasına karşı da nankör, merhum Akif'e karşı da maalesef nankör. İstiklal Marşı'nı dahi bilmeyen bu aday, CHP'ye, MHP'ye bir kez daha hayırlı olsun.

"77 MİLYONUN PARTİSİYİZ"

Biz siyasi Kürtçülüğe de karşıyız, biz siyasi Türkçülüğe de karşıyız. Biz tüm etnik yapı müdafasına karşıyız. Biz 77 milyonun partisiyiz ama bunlar maalesef bir grup etnik anlayışın partisi. Onun için de belli yerlerde varlar ama Türkiye'nin genelinde yoklar. Biz ise 81 vilayetin tamamında varız.

"ÇATI ADAYINI YANINA ALIP YENİ BESTE YAPSI"

HDP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş'ın kadınlarla toplantı yaptığını belirten Erdoğan, şöyle dedi:

"Sizin kadın haklarına nasıl saygınız var. Siz Diyarbakır'da belediyenin önünde feryat eden anneleri duymadınız mı? Onları kovan siz değilmisiniz? Anneler işte bunun hesabını 10 Ağustos'ta sormalısınız. Abiler, babalar sormalıyız. Bunları tehditlerine kulak asmayacaksınız. Allah'ın verdiği canı ondan başkası alamaz, bunu böyle bilelim. Diyarbakır'da evlatları için feryat eden, çocuklarının dağa çıkarılmasına itiraz eden saygısızca konuşan bu adaya sandıkta gerekli dersi vermelisiniz. O kadar terbiyesizce onlar parayla satın alınmış diyor. Bir Kürt kardeşim parayla satın alınıyor öyle mi? Bunu nasıl söylüyorsun. Bu saygısızlığın daniskasıdır. Onun için 10 Ağustos'ta gerekli dersi vermelisiniz. Batı'da gezici olmaktan Doğu'da din değiştiren bu adaya gerekli ders verilmeli. Ha bir de şunu dedi. Güzel bağlama çalıyormuş. Ona tavsiyede bulunayım, Yozgat sürmelisini de bağlamada çalmayı öğrensin. 10 Ağustos'da CHP ve MHP adayını yanına alıp dersini almışta söylüyor ezber. Hatta kendi yazdığı Manisa'nın nehirleri türküsünü de hem çalsın hem söylesin. 10 Ağustos'ta bir yanda milletin adayı var, diğer yanda statükonun adayı var. Bir yanda yeni diğer yanda eski Türkiye'nin adayı var. Ben inanıyorum ki Mardin 10 Ağustos'ta en güçlü şekilde yeni Türkiye diyecek. Mardin Yeni Türkiye'ye evet mi? Büyük Türkiye'ye evet mi Mardin? Kardeşliğe evet mi? Çözüm sürecine evet mi Mardin. Türkiye'nin gücüne güç katıyormuyuz Mardin? Türkiye'nin yıldızını parlatıyormuyuz Mardin? Milletin adayına oy veriyormuyuz? Kim o aday? Maşallah. Mardin tamam inşallah diyor. Mardin kararını vermiş Mardin'de vesayete oy yok. Eski Türkiye partilerine çözüm karşıtlarına oy yok."

"İHANET ŞEBEKESİ İLE MÜCADELE SÜRECEK"

Başbakan Erdoğan, iktidarları döneminde yaptıkları hizmetleri anlatarak, 10 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı seçildiğinde bu reformları süreceğini söyledi. Erdoğan, şöyle dedi: "Çözüm süreci daha bir kararlılıkla sürecek. Çözüm sürecinin karşıtları kaybetti. Çözüm sürecinin karşısında kim var? En başta Pensilvanya ihanet şebekesi var. Her türlü sabotajı yaptılar. Her türlü ırkçı saldırıyı yaptılar. Bunlarda yalan, takiye, iftira var. Günlerdir İstanbul Adalet Sarayı'ndaki şovlarını izliyorsunuz. O tuzluk milletvekilleri var. Onların da orada yaptığı şovları izliyorsunuz. Ama siz bize destek, yetki verdiniz. Biz dedik inlerine gireceğiz ve işte inlerine giriyoruz. Yaptıkları bütün hukuksuzlukların hesabı sorulacak. Bazı dostlarım kardeşlerim diyor ki, Başbakanım şimdi siz gidiyorsunuz Cumhurbaşkanı makamına çıkacaksınız bundan sonra bunlarla mücadele sürecek mi? Bu can bu tende oldukça bilesiniz ki, ulusal güvenliğimizi tehdit eden bu unsurlara karşı sonuna kadar bu mücadele devam edecektir. Hiç endişeniz olmasın. Çünkü biz buralara kolay gelmedik. Bizim medeniyetimizde bizim dinimizde takkiye yok, bizim dinimizde yalan asla yok. Bizim dinimizde iftira asla yok. Ama bunlarda maalesef var. Bunlar bunu leblebi, çekirdek gibi yiyor. Hesapları tutmadı, Cumhurbaşkanı seçimlerinde de tutmayacak."

HABUR'A KADAR HIZLI TREN

Başbakan Erdoğan'a Mardin'e yaptıkları hizmetleri anlatıp, "Hızlı tren inşallah Nusaybin'e kadar gelecek. Nusaybin'den Habur'a kadar uzanacak. Şanlıurfa'dan sonra Habur'a kadar gelecek. Güney hızlı tren olarak hayata geçecek proje ile Mardin ile İstanbul'u buluşturacağız. Hiç bir proje akamete uğramayacaktır. 10 Ağustos'ta mutlaka sandığa gidin ve oyunuzu kullanın. Şimdiden kullandığın oyların, yaptığınız tercihlerin hayırlı olmasını diliyorum. Allah bizi millete hizmet yolundan ayırmasın. Bize Allah yeter, bize millet yeter. bize Türkiye yeter. Bizi bölmek isteyenlere karşı, tek millet, tek devlet, tek bayrak milli irade" diye konuştu.