Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması - izle

Başbakan Erdoğan'ın son grup konuşması - izle

Başbakan Erdoğan konuşmasının büyük bölümünü Mısır ve çevresinde yaşanan olaylara ayırdı ve Hüsnü Mübarek'e seslendi ve 'bu dünya fani, önemli olan gök kubbede hoş bir seda bırakmak' dedi.

EL CEZİRE CANLI YAYINLADI

Tunus ve Mısır'daki protestoları yakından izleyen ve Arap halklarının yakından takip ettiği El Cezire televizyonu da Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın konuşmasını canlı olarak yayınladı. Erdoğan'ın Mısır'daki gelişmeleri de değerlendirdiği ve Devlet Başkanı Hüsnü Mübarek'e reform çağrısında bulunduğu konuşma, başından itibaren Arapça simültane çeviri ile ekrana taşındı.

CHP liderine yüklenen Erdoğan, Anayasa komisyonunda yaşananlar ve CHP'li İsa Gök'ün 'Bu düzenleme geçerse halka sokak sokak direnme hakkı verirsiniz' sözlerine tepki gösteren Başbakan Erdoğan, alkolle ilgili CHP'li vekillerin katıldığı eylemleri de eleştirdi.

İşte Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları:

Erdoğan: Köşe yazarları o mesajı kendileri alsın

İçeride ve dışarıda önemli gelişmeler yaşanıyor. Bunlara geçmeden bir çok ilde yaptığımız toplu açılış törenlerini gerçekleştirdik.

Yurt dışında Kuveyt ve Katar'da resmi temaslarda bulunduk. Kuveyt'te şahsıma tevdi edilen İslam Dünyası Mümtaz Şahsiyet ödülünü aldım.

Ardından Muğla'da 33 tesisin açılışını yaptık. İstanbul'da da açılışlar gerçekleştirdik. Sadece bu açılış töreniyle İstanbul'a kazandırdığımız bu yatırımın bedeli 755 milyon TL. Batman'da, Adıyaman'da, Ağrı'da yatırımların toplu açılışlarını gerçekleştirdik. Burdur'da 49 yatırımı, Pazar Günü de Denizli'de açılışlar yaptık. Bu arada Ukrayna'ya resmi ziyaretimiz oldu. Vize muafiyeti konusunda önemli çalışmalar yaptık.

Erzurum'da Kış Olimpiyatları için yaptırdığımız eserlerin açılışını yaparak Erzurumlular'a kazandırdık.

ERZURUM ULUSLARARASI BİR 'MARKA KENT' OLACAK

Erzurum ne yazık ki bizim dönemimize kadar ihmal edilmiş bir kent görünümü hakimdi. Artık Erzurum uluslararası bir marka kent olma yolunda önemli bir sınavı geride bıraktı.

Dün TRT televizyonunun 14. kanalı olan TRT Okul'un açılışını gerçekleştirdik. 24 saat eğitim yayını yaparak yaşam boyu öğrenmeye önemli bir katkı yapacak. Artık yurt dışındaki öğrencilerimiz için de burs vermeye başlıyoruz.

Bölgemizde önemli olaylar açıkçası tarihe yön verecek önemli gelişmeler yaşanıyor. Bizim Ak Parti olarak bu olaylara yaklaşımımız medyada sorgulanıyor. Şunu öncelikle sorgulamak istiyorum, Ak Parti her zaman hak ve özgürlükten yana olmuştur. Bizim hiç bir zulme sessiz kalmamız mümkün değil.

Erdoğan: Dik duruşumuzu köşe yazarları şekillendiremez - izle

DİK DURDUK AMA DİKLEŞMEDİK

Ak Parti yola çıkarken 'Yeter söz milletindir' diyerek iş başına gelmiş bir partidir. Bugün bir kez daha sesleneceğiz. AK Parti'nin rotasını millet çizmiştir bundan sonra da millet çizecektir. Ak Parti'nin kumaşını millet işlemiştir, bundan sonra da millet işleyecektir. AK Parti'nin varlık sebebi demokrasiye güç vermektir. Ak Parti dünyanın her yerinde çekinmeden korkmadan her zaman mazlumun yanında olmuş baskı ve statikonun karşısında cephe almıştır. Biz hep dik durduk ama diklenmedik. Bizim dik duruşumuzu bir kaç entellektüel ve köşe yazarı şekillendiremez. Biz hiç bir yerden icazet alarak yürümüyoruz. Bizim icazetimizin temelinde halk vardır. Türkiye tarihi roller oynuyor. Zalime dur diyen Türkiye, katile katil diyen Türkiye ezber bozmaktadır. Türkiye her fırsatta hakkı ve hakikati haykırmaktadır.

Erdoğan: Kimin demokrasiden yana olduğu belli - izle

Erdoğan: Kimin demokrasiden yana olduğu belli - izle

Erdoğan: Bunlar gençliğin alkolik olmasını arzu ediyor

FİLİSTİN VE LÜBNAN'A ÇAĞRI YAPTIK

Biz kendimiz için istediklerimizi diğer kardeşlerimiz için de isteyen bir anlayışa sahibiz. Biz her zaman şunu söylüyoruz; sorunlarını çözemeyen ülkeler aydınlık bir geleceğe de ulaşamazlar ve dışarıdaki menfaatlerini koruyamazlar. Onun için Filistin ve Lübnan'da uzlaşı çağrısı yaptık.

HALKA RAĞMEN HİÇ BİR İKTİDAR AYAKTA DURAMAZ

Bu grup mazlumların sesi olarak tarihe adını yazdırmış bir gruptur. İnsanlı onuru bütün duvarları yıkmıştır, mazlumun sesi aheste olsa da tüm duvarları yıkmıştır. Halkın demokratik taleplerine hiç bir iktidar duyarsız kalamaz. Demokratik yönetimin hakim olması, değişime dayanan bir süreç ister. Demokrasi halkın sesine, gönlüne sahip çıkmayı gerektirir. Halka gözünü, gönlünü kapatan yönetimler bilesiniz ki uzun ömürlü olamazlar. Halkın hiç bir çağrısı karşılıksız kalmaz. Halka rağmen hiç bir iktidar yerinde duramaz.

HEPİMİZ FANİYİZ

Biz kendimiz için ne istiyorsak kardeşlerimiz ve dostlarımız için de aynı şeyi istiyoruz. Buradan sayın Hüsnü Mübarek'e samimi bir uyarıda bulunmak istiyorum; Bizler faniyiz.. Her birimiz öleceğiz ve geride bıraktıklarımız hakkında sorgulanacağız. Hepimiz gelip geçiciyiz. Baki olan hoş bir seda bırakmak ve rahmetle anılmaktır. Yarın öldüğümüzde hoca efendi gelip şunu söylemeyecek; Cumhurbaşkanı niyetine demiyecek, er kişi hatun kişi niyetine diyecek.

MISIR ÜZERİNDEN KİRLİ OYUNLAR OYNANIYOR

Kirli odaklar Mısır üzerinde kirli oyunlar oynamadan siz halkı tatmin eden adımlar atın. Bugünün dünyasında artık özgürlükler gözardı edilemez. Aylarca süren seçimler demokrasi olamaz. Biz 24 saatte seçim bitiriyoruz. Mısırlı kardeşlerime sesleniyorum; silahtan uzak ama tarihinize ve kültürünüze sahip çıkın. Saadece özgürlüklere sahip olmanın haysiyetli mücadelesini verin diyorum. Bu sizin en demokratik hakkınızdır. Mısır'da ister polis ister sivil bir kişinin canını kaybetmesi Türk milletinin canından can kopmasıdır.

MISIR VE TUNUS HALKININ YANINDAYIZ

Mısır ve Tunus'ta Türkiye bu halkların yanında olacaktır. Tarihin en köklü medeniyetleri bu topraklarda ortaya çıktı. Ortadoğu kanla, savaşla, cehaletle ve insan hakları ihlaliyle anılır hale gelmiştir. Biz bu halkların bunları hak etmediğine inanıyoruz. Ortadoğu toplumları genç ve dinamik nüfusuyla yeni bir kültür ve medeniyet hareketine öncülük edebilir. Biz yaşananları bu çerçevede değerlendiriyoruz.

Biz demokrasiden kaos çıkacağına hiç bir zaman inanmadık. Biz demokrasiden hiç bir zaman radikalizmin çıkacağına inanmadık. Ilımlılık, hoşgörü ancak ileri demokrasiyle güçlenir. Milletin iradesinden korkmamak gerekir. Milletin aklı yanlışı seçmez. İşte millete bidon kafalı göbeğini kaşıyan adam demek bir cehaletin eseridir. Bir kısım entellektüellerin arasında çıkmadı mı bunlar? Ak Parti iktidara gelirken ordumuzu göreve davet edenlere dur bakalım dedi benim milletim. ve yüzde 47 ile tekrar milletimiz bizi iktidara çıkardı. Sorun varsa çözüm yeri sandıktır. Yeter ki biz kendimize inanalım.

Kardeş halklara sesleniyorum, kardeşlik ve özgüven içerisinde hareket etmeliyiz. Şiddete başvurmadan, teröre bulaşmadan sağduyu ile hareket edelim. Aklıselimden hareket etmeyelim. Biz Türkiye olarak kardeşlerimizin hissiyatına ortak olacağız. Hiç bir zaman durumdan vazife çıkarmayacağız.

YAKINDAN TAKİP EDİYORUZ

Tunus ve Mısır'daki olayları en yakından takip ediyoruz. Şu an itibariyle bin 500 vatandaşımızı ülkemize geri getirdik. Önceki akşam sayın Obama ile bir telefon görüşmesi yaptık. Türkiye'nin seçimle iktidara gelmiş Türkiye'nin değerlendirmelerini aldılar. Meşru ve doğal taleplerin karşılanması hususunda hemfikir olduğumuz bu görüşmeyle teyit edilmiştir. Olumsuz her meseleyi istismara yönelen Muhalefet Tunus ve Mısır'daki olayları tersinden okuma becerisini göstermiştir. Muhalefetin halkı şiddete davet etmeleri Türk demokrasi tarihinde kolay kolay unutulmayacaktır.

22 Temmuz seçimleri statikoya, baskıya, yasakçı anlayışa tepki olarak bizi yine iktidara taşıdı. Biz Allah'ın verdiği ömrü Allah'tan başka kimse noktalayamacaktır. 12 Eylül halk oylaması CHP, MHP ve BDP başta olmak üzere statikoya direnen çevrelere karşı açık bir mesaj vermiştir.

Erdoğan: Köşe yazarları o mesajı kendileri alsın

KÖŞE YAZARLARI O MESAJI İYİ OKUSUN

Tunus ve Mısır'daki olaylar üzerinden AK Parti'ye mesaj gönderen köşe yazarları o mesajı iyi okumalı. Bizim milletin mesajına ihtiyacımız var o mesaja değil. Benim milletim o mesajı gerekli mesajı defalarca verdi. Bu ülkede kimin ileri demokrasiden yana olduğu, gün gibi aşikardır. Kimin hukukun üstünlüğünü savunduğu, kimin üstünlerin hukukunu savunduğu kimin çetelere avukatlık yaptığı ortadadır. Yarın yazacaklar biliyorum, 3 haftadır grupları yok. Zannediyorlar ki kendi gayretleriyle oluyor. Siz yine söylerdiniz ama pisliği halının altına süpürmeyen bir iktidar var. Olmasaydı siz yine söylediklerinizle kalırdınız.

Halktan yana olan milli iradeye gölge düşürmeyen Ak Parti iktidarıdır. siyasi iktidara avukatlık yapan çeteler değil, bunlar karşısında dik duran Ak Parti iktidarıdır.

Erdoğan: Kimin demokrasiden yana olduğu belli - izle

CHP'NİN ÜSLUBU YERLERDE SÜRÜNÜYOR

Ana muhalefet partisi CHP başta olmak üzere seviyeyi iyice düşüren, nezaketi terk eden üslubu ile ilgili bir kaç şey söylemek isterim. CHP genel başkanı iktidara geldiği kongrede söylediği sözlerle nasıl bir dil kullanacağı belliydi. Şu anda genel başkan üslubunu diğer milletvekilleri ve genel başkan yardımcılarının üslubu ortada. Bir CHP milletvekili 'bostancıbaşı, harem ağası' sözlerini söyleyebilir mi? Biz bu sözler karşısında eyvallah iyi söylediniz mi diyeceğiz. Muhalefette kimin eli kimin cebinde belli değil.. Öncelikle şunu söylemek istiyorum CHP ve Genel Başkanı'n üslubunu ciddiye almadık milletimize şikayet ettik. Namuslu insanlara atılan iftiralara sert cevaplar verme durumumuzda vardı. Terör örgütü ile işbirliği iddiası karşısında sessiz mi kalacaktık.

Resmi bir dernekle yapılan görüşmeleri yargılamak CHP'nin hakkı değildir. Yargıdır, hakimdir, savcıdır. SSK Genel Müdürlüğü yapmış CHP liderinin hangi terör örgütü mensuplarını işe aldığını biz defaatle Meclis'te açıkladık.

İFTİRALARI TEK TEK ÇÜRÜTÜLDÜ

7 yıllık döneminde SSK ne yaptı. SSK sürekli kayıptaydı. Hangi yüzle çıkıp da ben SSK'yı başarıyla yönettim diyorsun. Halep ordaysa arşın belgelerde. Ortaya attığı iddialar tek tek çürütüldüğünde yüzü kızarmayan o değil mi? CHP'li vatandaşlarımız da bu üsluptan rahatsız. CHP genel başkanı bu üslupla devam ederse kendisini bir daha asla muhattap almayız. Bir anamuhalefet partisi genel başkanını muhattap almamak istemeyiz. Biz CHP liderinden siyasi bir proje beklemiyoruz, bunda umudumuz kalmadı. Yolsuzluk ne kadar büyük bir suç ise aynı şekilde namuslu ve şerefli insanlara yolsuzluk ithamında bulunmak o kadar suçtur.

İftira atmanın bedeli pişkinlik olamaz.

Anyasa komisyonunda sokak sokak direnme çağrısı yapıldı. Ardından CHPli üyeler komisyondan istifa ettiler. Bunların son derece anlamlı olduğunu ifade etmek istiyorum. Öncelikle Adalet Komisyonu'ndan istifaların komisyon çalışmalarını engellemediğini hatırlatmak isterim. Anaysa bunu çok açık bir şekilde ortaya koyuyor. CHP sokak sokak mücadele konusunda bir açıklama gelemedi. CHP'nin suskunluğu partinin hiç bir değişime uğramadığını gösteriyor.

Mahalle mahalle direnme çağrısı yapanlar seçimde başarı umutlarını kaybetmiş durumdalar. Seçimde başarılı çıkacaklarına inansalar böyle bir ifade kullanmazlar. Türkiye 1950'lerin Türkiyesi değil.

CHP eskiden beri siyaset yapamadığı için ya birilerini göreve davet eder ya da birilerini sokağa davet eder. Kendisine güvenen partiler sadece millete ve demokrasiye inanırlar. Demokratik bir siyasi parti gibi davranırlar. Bu çağrıyı yapanlar milletten çok ağır bir cevap alacaklardır.

Erdoğan: Bunlar gençliğin alkolik olmasını arzu ediyor

BİZ GENÇLERİ ALKOLİKLİKTEN KORUYORUZ

Heykel ve içki tartışmalarını gören anlayış sokak sokak direniş çağrısı karşısında neden sessiz. Şimdi de kalkmışlar Alkollü hareket engellenemez deniyor. Benim milletim bunu unutmaz. Anayasa'nın 58. maddesi ortada. Onlar gençliğin alkolik olmasını istiyorlar.

Umarım CHP erken uyananın açıklama yaptığı bir parti olmaktan kurtulur. Buna en çok biz seviniriz.