Başbakan İsviçre'de 8 gizli hesap iddialarına çok kızdı - izle

Daha önce, 'Wikileaks eteğindeki taşları bir döksün, sonra değerlendiririz' diyen Başbakan Erdoğan, Ankara'da katıldığı bir açılış töreninde çok sert açıklamalarda bulundu. ABD'nin bu diplomatlara hesap sorması gerektiğini dile getiren Başbakan Erdoğan, iddiaları ispatlayamayanları alçaklıkla suçladı ve 'Buna sarılmak en hafif tabirle fırsatçılıktır. Bana şahsıma, aileme, dünürüme.. Ki benim dünürümün hayatı yazmakla çizmekle geçirmiştir. Bu iddiaları İspatlayamayanlar kadar o iddiaları yayanlar da alçaktır.' diye konuştu.

İşt Erdoğan'ın açıklamalarının satır başları:

ABD dışişlerine ait gizli diplomatik belgeler dünya kamuoyuna açıklandı. Önemli bir kısmı kişisel yorumların mutlak bir gerçekmiş gibi algılanması mantık ve izanı da ortadan kaldırır.

MUHALEFET ACZİYET İÇERİSİNDE
Bazıları çok telaşlandı. Açıklanan çok az bilgiyi bir fırsat olarak görüp hükümete nasıl saldırırız derdindeler. Muhalefet siyaset üretme noktasında büyük bir acziyet içerisinde.

Hakkımızda her türlü ipe sapa gelmez iddiaları gündeme getirdiler. Sabah iftira attılar öğlen altında kaldılar. Öğlen söylediler akşam çark ettiler. Kendilerine ait cümle kalmadığı için başkalarının yazışmalarından medet ummaya başladılar.

Bu diplomatların attığı notların hesabını ABD kendi diplomatlarına sormalı. Nitekim tüm dünyadaki bu yorumlar dünyada çalkantıya neden olmuştur.

BU İFTİRALARA SARILACAK KADAR ACİZ MİSİNİZ
Neymiş Başbakan Antalya'daki raylı sisteme müdahale etmiş. Benim abdestimde şüphem yok dolayısıyla namazımdan da şüphem olmaz. Düne kadar sırça köşklerinden Türkiye'yi izliyorlardı bugün artık yabancı diplomatların dedikodularıyla Türkiye'yi izliyorlar. Bu iftiralara sarılacak kadar aciz misiniz?

Buna sarılmak en hafif tabirle fırsatçılıktır. Bana şahsıma, aileme, dünürüme.. Ki benim dünürümün hayatı yazmakla çizmekle geçirmiştir. Bu iddiaları İspatlayamayanlar kadar o iddiaları yayanlar da alçaktır.

Atılan iftiralar sonrası benden bunun ispatını isteyenlere ne diyeyim. Benim İsviçre bankalarında bir kuruş param yok ki ispat edeyim.. Eğer böyle bir şey varsa ben bu koltukta bir saniye daha durmam.

Masum olan masumiyetini ispata çalışmaz. Bunu bilmemek büyük bir seviyesizliktir. siyaset nezaket ister. Siyasetçi hakşinas olmalıdır.

-
Erdoğan: Bu iftirayı atan ve bunu siyasi malzeme yapanlar alçaktır
-
O MANŞETLERİ ATANLAR
Buradan medyadan sesleniyorum, manşet ya da sürmanşet atanlara sesleniyorum. Bir defa onurlu bir medya mensubu kalkar bunu sorar. Sayın Başbakan var mı böyle bir şey? Hayır benim böyle birşeyle ilgim alakam yok. Ama sen tutmasa da iz bırakır dersen bu seviyesizliktir, ahlaksızlıktır.

Bu diplomatlar hakkında ulusal uluslararası süreci devam ettireceğiz. Bundan sonrasını onlar düşünsün, ABD yönetimiyle de bunları konuştuk. Zaten kendileri özür dilediler ama gerekeni yapmalıdırlar. ABD'nin istihbarat ve diplomasisi ne hale gelmiştir bu ABD'nin sorunudur.

Biz rahatız hiç bir sıkıntımız yok. Yapmadığımız şeyler yüzünden bize iftira atanlar iftiralarının altında ezileceklerdir.

CHP İDDİALARI BENİ ÜZDÜ
Başbakan Kosova'da, Lübnan'da ilgi görüyor diye kıskanıyorlar. Bu belgelerde CHP'ye atılan iftiralar diğer ifadeler kadar beni üzmüştür. Biz aynı basiretli duruşu beklerken onlar iftiralara borazanlık etmeyi tercih ediyorlar.

bir dönemin büyükelçisinin kişisel kininden kaynaklanan yalan ve iftiralarını gerçekmiş gibi algılamak yanlıştır. ABD dışişleri bakanlığının dikkate almadığı bilgileri gerçekmiş gibi görenler bu utancı ömür boyu yaşayacaklardır.

Erken değerlendirme yanlıştır. Bu gün bu iddialar üzerine manşet atanlar yarın mahkum olurlar. Şu anda Belediye Başkanı olduğum zaman 1 milyar doları var diyen kişi şu anda Ergenekon'dan içeride.

DAHA ÖNCE DE 1 MİLYAR DOLARI VAR DEDİLER
Ve buna bir işadamı da sahip çıktı ama sonra özür dilediler. Aynı şekilde devam eden bir medya var, köşe yazıları var. Bu iddiaları siyasetin malzemesi yapanlar yarın utanırlar.

Başbakan'a iftira atmak gazeteye de kitap yazana da prim sağlıyor.

Biz gerektiği zaman da yapar söyleriz.