Başbakan Yıldırım Elazığ'da

Başbakan Binali Yıldırım, PKK'lı teröristler tarafından düzenlenen saldırıdan sonra Elazığ'a gitme kararı almıştı.

CHP HEYETİ DE BERABERİNDE

Kente giden Başbakan Yıldırım'a, Genelkurmay Başkanı Org. Hulusi Akar, bazı bakanlar ve CHP heyeti de eşlik etti.

Başbakan Yıldırım Elazığ'da

İDAM SLOGANLARI

Bölgede inceleme yapan Başbakan'ı karşılayan vatandaşlar, "idam isteriz, kahrolsun PKK" şeklinde slogan attı.

Başbakan Yıldırım Elazığ'da VİDEO

Başbakan Yıldırım Elazığ'da

Burada kameralar karşısına geçen Başbakan Binali Yıldırım, şu açıklamaları yaptı:

Bu sabah 9 civarı gördüğünüz gibi Emniyet binasının tam karşısında bomba yüklü bir aracın infilakı sonucu ilk anca 3 polisimiz şehit ve toplam 217 yaralımız hastanelere intikal ettirildi. 72 yaralı taburcu oldu.145 yaralı 5 hastanede tedavi görüyor. Yaralıların 85'i polis, 60'ı sivil. Yaralılar içinde nispeten durumu biraz daha ağır olanların sayısı 20. Durumu kritik olan 2 kişi var.

Binali Yıldırım: FETÖ görevi PKK'ya bırakmıştır VİDEO

FETÖ İŞLEVİNİ PKK'YA BIRAKTI

FETÖ 15 Temmuz'da işlevini kaybetmiş ve görevi PKK'ya bırakmıştır. Başından beri söylüyoruz. Bu terör örgütlerinin arkasındaki akıl aynı.

Başbakan Yıldırım Elazığ'da

BU YOLA BAŞ KOYDUK

Bu yola baş koyduk. Hiç bir terör örgütü Türkiye ile bilek güreşine giremeyecek. Bunların çılgınlaşmasının arkasında operasyonlarımızın arkasındaki askerimizin, polisimizin, jandarmamızın artan takibi var. Yine benzer olayları bekleyebiliriz ancak bu bizi bir an bile yıldırmaz, yolumuzdan geri koyamaz.

Milletimizin hissiyatını anlıyoruz, hepimizin canı yandı. Şehitlerimiz ve yaralılarımız var ama bir başka gerçek var. O gerçek Türkiye'nin geleceği ve aydınlık yarınlarıdır.

Bölgedeki insanların en büyük sorunu bölücü terör örgütü. Bu örgütü bölge insanı ile aramızdan çıkaracğız ve Türkiye'nin gelecek yolculuğunda beraber hareket edeceğiz. 15 Temmuz'da da gördük bu asil milleti kimse yenemez.O gün hep beraber sokaklardaydık bugün de burdayız. Her görüşten vatandaşlarımızla birlikteyiz. Konu vatan, memleket olunca gerisi teferruattır anlayışıyla devam edecek."