Başbakan Yıldırım'dan hudut geçişleri konusunda son uyarı

Valiler toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, terörle mücadelede girilen yeni sürece dair açıklamalarda bulundu.

HUDUT KAPISI OLMAYAN HER GEÇİŞ SUÇTUR

Bu yeni sürecin savunma değil taarruz olduğunu söyleyen Başbakan, hudut kapılarının emniyete alınmasının önemine dikkat çekti. Başbakan Yıldırım, "Hudut kapısı dışındaki her geçiş, düşman geçişidir. Anında karşılık verilir. Operasyon yaparsan niye yaptın sivillere falan diye sorarlar. Bu ülkenin Başbakan'ı olarak söylüyorum; hudut kapısı olmayan her geçiş suçtur, gereği neyse yapılacaktır." şeklinde konuştu.

Başbakan Yıldırım'dan hudut geçişleri konusunda son uyarı

Başbakan Yıldırım'dan hudut geçişleri konusunda son uyarı VİDEO

ANINDA KARŞILI VERİLİR

Başbakan Binali Yıldırım, konuyla ilgili şunları söyledi;

"Terörle mücadelede yeni bir sürece girdik. Bu yeni sürecin adı; savunma değil taarruz. İki şeyi yapacağız. Bir; hudut kapıları emniyete alıyoruz. Eğer biz dışarıdan girişleri önleyemezsek, sızlanmanın anlamı yok. Bu konuda bölgeden gelen valilerimize açıkça söylüyorum. Hudut kapısı dışındaki her geçiş, düşman geçişidir. Anında karşılık verilir. Operasyon yaparsan niye yaptın sivillere sorarlar. Bu ülkenin Başbakan'ı olarak söylüyorum; hudut kapısı olmayan her geçiş suçtur, gereği neyse yapılacaktır."