Başbakan'a komşu gazeteciye ev bul baskısı

Başbakan'a komşu gazeteciye ev bul baskısı

ENSONHABER.com/ÖZEL KALEM Zaman gazetesinin Başbakanlık muhabirliğininden sonra Habertürk'ün Ankara Temsilciliği'ni yürüten Erdal Şen, görevden alındıktan sonra evini de değiştiriyor.

CEMAAT KAYNAKLARI HABER SAĞLIYORDU

Zaman döneminden kalma Cemaat'e yakın haber kaynaklarıyla yaptığı haberler onu Habertürk'ün Ankara Temsilciliği'ne kadar yükseltmişti. Daha sonra ise 17 Aralık operasyonuyla birlikte yine Cemaatçi haber kaynakları üzerinden birçok habere imza atmıştı.

17 ARALIK SONRASI GÖREVİNDEN ALINDI

17 Aralık'ta Cemaat başarılı olamayınca da tasfiyeler başlamış ve Erdal Şen görevinden alınmıştı.

"EVİNİ TAŞISAN İYİ OLUR" BASKISI

Aynı zamanda Başbakan Erdoğan'ın Keçiören'deki evine komşu olan Erdal Şen, görevinden alındıktan sonra Başbakan'ın çevresi tarafından "Evini de taşı" uyarılarıyla karşılaştı. Çünkü Başbakan Erdoğan, dershanelerle başlayan ve 17 Aralık'ta doruk noktasına çıkan AK Parti - Cemaat kavgasında, Cemaat'e güvenmemesi gerektiğine kesin olarak inanmıştı. Erdoğan bu operasyonların ardından çevresinde Cemaat'e yakın kim varsa uzaklaştırma kararı almıştı. Cemaat'e yakın gazeteci Erdal Şen de Başbakan'ın, komşusu olmasına rağmen "yanına yaklaştırmayı düşünmediği" isimlerden biri oldu.