Başbakan'ın Gezi Parkı toplantısı bitti - video

Başbakan'ın Gezi Parkı toplantısı bitti - video

"UMARIM BİRKAÇ SAAT SONRA GÜNEŞ DAHA PARLAK DOĞAR"

Toplantı sonrası açıklama yapan Ak Parti sözcüsü Hüseyin Çelik "Hukuksal süreç sonlanmadan Gezi Parkı hakkında bir tasarrufta bulunulmayacak." dedi. Açıklamanın satır başları: " Canı yanan herkes için üzgünüz. Temenni ederimki birkaç saat sonra güneş daha parlak doğacak. Gezi Parkı eylemleri artık son bulmalı. Halk oylamasına karşı çıkanlar lütfen demokrasi kelimesini çok fazla telaffuz etmesinler. Kimsenin bizi 3. dünya ülkesi olarak göstermeye hakkı yoktur. Halk oylamasının sonucu lehte de olsa aleyte de olsa uygulanacaktır."


Halit Ergenç: Yargı kararı beklenecek - izle

"SIKINTILARIMIZI DİLE GETİRDİK"

Ünlü isimler adına açıklamayı Halit Ergenç yaptı. Ergenç; " Biz bütün bu süreçte neler yaşadığımızı kaygılarımızı ve çözüm önerilerimizi dile getirdik. Yargı sürecine saygılı olduklarını ve yargı sürecinde buranın park olarak kalması kesinleşirse buna bir itirazımız olmayacak dediler. Yargı sürecinin sonunda buraya Topçu Kışlası yapılmasının önü açıldığı taktirde de halk oylamasına gideceğiz. Sıkıntılarımızı karşılıklı olarak dile getirdik."

"17 AĞUSTOS DEPREMİNDE BİZ PARKLARA KOŞTUK"

Sunay Akın ise sürecin başından beri olayın demokratik yollarla çözülmesi taraftarı olduğunu ifade etti. Akın, "Ben buradan mutlu ve umutlu olarak ayrılıyorum. 17 Ağustos depreminde hepimiz parklara koştuk. Bu toprakların altında yoğun bir gerilim var. Biz buradan çevreci bir kazanımla ayrıldığımızı düşünüyoruz." dedi.

"YARIN ÖLEN 4 KİŞİ ANILACAK"

Taksim Dayanışması adına açıklama yapan Tayfun Kahraman ise şu konulara değindi; Sayın Başbakanımız, güvenlik kolluklarının orantısız güç kullanmaları karşısında soruşturmalara devem ettiklerini söyledi. Başbakan, yargının vereceği kararı bekleyeceğini ifade etti. Yarın ki etkinliğimiz bir eğlence olmayacak. Bu yolda hayatlarını kaybeden 4 kişiyi anma programı şeklinde kutlanacak."

Görüşmeye katılan sanatçılar: Sunay Akın, Yavuz Bingöl, Ceyda Düvenci, Halit Ergenç, Sertap Erener, Mahsun Kırmızıgül, Nebil Özgentürk ve Ali Sunal.