Başkanlık seçiminde sona doğru
AA

Amerika Birleşik Devletleri (ABD)'nde 8 Kasımda yapılacak olan başkanlık seçimi için başkan adayları seçim kampanyalarına yoğunluk verdi.

Trump ve Clinton, 8 Kasım'da yapılacak başkanlık seçimine iki hafta kala Florida'da yaptıkları konuşmalarında birbirlerini ağır dille eleştirdi.

Başkanlık seçiminde sona doğru

''CLİNTON BAŞKANLIK İÇİN UYGUN ADAY DEĞİL''

Florida'nın Orlando kentinde konuşan Trump, "Hillary Clinton'ın işlediği suç, demokrasinin temellerini tehdit ediyor" dedi. Trump, Dışişleri Bakanlığı görevi sırasında resmi yazışmalarını güvenlikli bir kurumsal e-posta adresi üzerinden değil, kişisel hesabı üzerinden yapmasının, Clinton'ın başkanlık için uygun aday olmadığını gösterdiğini savundu.

''DONALD TRUMP, HER ŞEYE SALDIRIYOR''

Demokrat Parti'nin adayı Clinton da Florida'nın Coconut Creek kentindeki seçim konuşmasında, "Trump, Amerikan demokrasi geleneğini yıkacak." diye konuştu.

Clinton, Trump'ın "göçmenler, Afrikalı Amerikalılar, kadınlar, gaziler, Müslümanlar, engellilere saldırdıktan sonra son hedefinin demokrasinin kendisi olduğunu" söyledi.

Florida'daki anketler, Clinton'ı, Trump'ın çok az bir farkla önünde gösterirken, ülke genelindeki anketlere göre Clinton, rakibinin ortalama 5 puan önünde bulunuyor.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)