Bayraktar: TOKİ'nin bir milim suçu yok

Bayraktar: TOKİ'nin bir milim suçu yok

Samsun'da TOKİ konutlarındaki ölümlerin ardından eleştirilerin hedefi haline gelen Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, "Onu bunu suçlamak ucuz bir şey, ucuzculuk. TOKİ'nin bir milim suçu yok" dedi. Bayraktar, Samsun'daki incelemelerin ardından gazetecilere şöyle konuştu:

"HİÇ KİMSE UYARI YAPMAMIŞ"

Sanki burada Şehir Plancıları Odası, Mimarlar Odası ve İnşaat Mühendisleri Odası'nın daha evvelden burasının iskan edilmesin uyarısı dile getiriliyor. Böyle bir uyarı kesinlikle yok, resmen ne TOKİ'ye, ne bakanlığa, ne Samsun Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na ne de Canik Belediye Başkanlığı'na böyle bir uyarı yapıldı.

"KAPICILARI BODRUMDAN KURTARALIM"

TOKİ konutlarında ölenlerin ailelerini gördük. Bodrum katlardaki hizmetli dairelerini buradan süratle çıkarmak için blok yapıp prefabrik ya da betonarme 3- 4 katlı bina yapacağız. Kapıcıları bodrum katlarından kurtaralım. Türkiye genelinde de bodrum katları için çalışma yapacağız. Yer seçiminde dere yatağı, imar planı ÇED raporu gibi bir sıkıntımız yok.

"CEZAMIZI TABİKİ ÇEKMEMİZ LAZIM"

Hakikaten suçlu varsa kasta inzam etmenin dışında ihmal ve teknik bir suç varsa cezamızı tabii ki çekmemiz lazım. Doğrusu budur ama illa da suçlu aramak ayrı şey, suçlu aramamak lazım. Zaten suçlu kendi kendine ortaya çıkar. Nerede bir can kaybı, hata varsa hepsinden sorumluyuz. Ben suçlu aramıyorum ki. Ortada bir can meselesi var. Burada onu bunu suçlamak ucuz bir şey, ucuzculuk. Niye suçlu arayayım, ben suçlu görürsem söylerim. İhmalim, hatam, suçum varsa onu söylerim zaten."