BDP İl Başkanı'ndan çarpıcı iddia

AK Parti il başkanlığından sonra, BDP il başkanlığını ziyaret eden girişim sözcüleri İl Başkanı Nijad Yaruk'a taleplerini içeren bir yazı verdi. BDP İl Başkanı Nijad Yaruk, "Biz AKP'yle, Başbakan Erdoğan'la, temsilcileri ile kurmaylarıyla tahmin ettiğinizin ötesinde görüşmeler yaptık. Referandum paketi öncesinde de bize söylenen şuydu; 'Biz sizinle asla aynı karede görünmeyeceğiz. Bize destek verebilirsiniz ama gizli destek vereceksiniz' demişlerdi. Buyurun kendilerine sorun böyle olmadığını iddia etsinler" dedi.

Siz bize oy vermediniz tasarı düştü
Anayasa değişikliğinde siyasi partilerin kapatılmasına ilişkin madde görüşülürken BDP'li 5 milletvekilinin olumlu oy verdiğini ileri süren Nijad Yaruk, "Akabinde bize dediler, 'Siz bize oy vermediniz tasarı düştü' 25 milletvekilleri oradaki oturumda yoktu. Kendi milletvekillerine soracakları yerde BDP'yi işin sorumlusu haline getirdiler. Biz terörist değiliz, bu kanın durmasını en fazla isteyen biziz. Bu sorun çözülsün, bu parti kapansın, bu kadar da net konuşuyorum bu kan dursun" diye konuştu.

Dönüşler AKP iktidarını korkuttu
Kandil ve Mahmur gruplarının gelişi sırasındaki kutlamaların çarptırılarak yansıtıldığını iddia eden Yaruk, "Türkiye'deki ırkçı, milliyetçi kesimlerin farklı aktarması, AKP iktidarını korkuttu. Bu korku, barış gruplarının geliş amaçlarını sekteye uğrattı" dedi. Nijad Yaruk, her gün cenazelerin geldiğini, "Biz acıları ayrıştıran bir parti değiliz. Ama sayın Başbakan Erdoğan, cenazelere yapılan o tahribatları ki hepimizin Müslüman bir kimliği var, şükür ki hepimiz Müslümanız ve bu topraklarda yaşıyoruz. Dinimizin kabul etmediği şeyler bunlar. O cenazeleri ben gördüm. Asitle yakılmış, kulakları, gözleri çıkarılmış, bu insanları ailesi ile birlikte ben gördüm" dedi.