BDP'den helikopterle PKK'lıların taşınmasına ilk yorum

BDP'den helikopterle PKK'lıların taşınmasına ilk yorum

BDP Diyarbakır Milletvekili Altan Tan, TBMM'de düzenlediği basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.

PKK'LILARIN HELİKOPTERLE TAŞINMASI

Bir basın mensubunun, "Öldürülen PKK'lıların TSK helikopteriyle taşınmasına ne diyorsunuz?" sorusuna Tan, şu yanıtı verdi: "Haberin aslı şu, PKK'lı gerillalar dağda öldürülmüş ve üzerinden 10 gün geçmiş, cenazeler dağda. Orada sağduyu sahibi bir savcı kendisine yapılan müracaat ile resmi bir izin veriyor, 40 kişiye izin veriyor, 'Siz gidip bu cenazeleri getirebilirsiniz.' diyor. Bütün bir halk yola dökülüyor, asker yolu kesiyor, 'Sadece savcılığın izin verdiği bu 40 kişi geçebilir' diyor. Bu 40 kişi geçiyor, bulabildiği cenazeleri alıyor, getirebildiği yere kadar getiriyor. Ondan ötesine asker izin vermiyor. Tekrar savcı geliyor. Savcının sağduyulu davranışıyla orada deniliyor ki, 'Bu cenazeleri askere teslim edin, bunlar da helikopterle götürsünler, siz götürmeyin.' Hadise bu, ondan sonra bizim medya bunu nasıl veriyor, bizim şefkatli ordumuz gerillalarının cenazelerini helikopterle götürdü. Olay bu."

LEYLA ZANA'NIN AÇLIK GREVİNE BAŞLAMASI

"Leyla Zana da açlık grevine girdi ne diyorsunuz, siz de düşünüyor musunuz?" sorusuna da Tan, "Bunun adı kendini öldürme grevi değil. B vitamini alınıyor, şekerli su alınıyor. Leyla Hanım bizim arkadaşımız. Leyla Hanım'ı da ölüme terk edecek bırakacak durumda değiliz. Leyla Hanım'ın sağlık durumu da hiç iyi değil. Dün kendisini ikna etmeye çalıştık bu açlık grevine girmemesi için özel durumundan dolayı çünkü gerçekten rahatsız. Tabii ki onun da bu kararını saygıyla karşılıyoruz" dedi.

ALTAN TAN AÇLIK GREVİNE BAŞLAR MI?

"Siz de düşünüyor musunuz?" sorusuna da Tan, "Bizim bugün ilk görevimiz parlamentoda bir siyasi çözüm çıkarmak. Onun için kendi aramızda bir iş bölümü yaptık, bazı arkadaşlarımız açlık grevine girdiler, biz de Türkiye içinde Türkiye dışında cezaevlerinde Meclis'te çalmadık kapı bırakmamacasına bir gayret içindeyiz. Ben de şu an o gayret içindeyim ama gerekirse arkadaşlarla oturup tekrar bir durum değerlendirmesi yaparız. Gereken neyse ona karar veririz, ama bugünkü konumum bu" diyerek yanıt verdi.