Belçika'da çarşafa çöp poşeti hakareti

Belçika'da çarşafa çöp poşeti hakareti

Flaman senatör Filip De Winter'in Twitter'da paylaştığı fotoğraf, sosyal medyada kaos yarattı. İki çöp poşeti arasında çarşaflı bir kadınla kız çocuğunun bulunduğu fotoğrafın altına "Aradaki 5 farkı bulun" notunu düşen senatöre tepki yağarken, Flaman Menfaat Partisi lideri "Çöp poşeti daha işlevsel bir nesne" şeklinde yanıt vererek küstahlıkta zirveye oturdu.

"ARADAKİ 5 FARKI BULUN"

İslam karşıtı aşırı sağcı Flaman Menfaati Partisi'nin (VB) önde gelen isimlerinden Senatör Filip De Winter'in Twitter hesabında paylaştığı fotoğrafın yorum bölümüne "Aradaki beş farkı bulun" yazması Belçika 'da tepkilere neden oldu. Çarşaflar içindeki kadın ve çocuğu iki siyah çöp arasında gösteren fotoğrafa yer veren De Winter'in, çarşafı çöp poşeti ile eşdeğer yorumlaması üzerine çok sayıda kişi kızgınlık içeren mesajlar gönderdi. Sanal ortamda süren tartışmalara VB Parti Başkanı Gerolf Annemans da iştirak etti.

"ÇÖP POŞETİ DAHA İŞLEVSEL"

Parti liderinin, Flaman Parlamentosu'nda Meclis Başkan Yardımcılığı görevini de yürüten De Winter'in sorusuna "Çöp poşeti daha işlevsel bir nesne" şeklinde cevap vermesi ise dikkatlerden kaçmadı.