Benedetto Croce kimdir

Benedetto Croce kimdir

Benedetto Croce 25 Şubat 1866'da İtalya'da doğdu.

On yaşından sonra sert bir Katolik eğitimine tabu tutulur, on yedi şayında iken Ischia'da meydana gelen yer sarsıntısında annesini, babasını ve kardeşlerini kaybeder ve hayatta yapayalnız kalan B. Croce, amcasının yanına Roma'ya gider.

1886'dan sonra Roma ve Napoli Üniversitelerinde ilkin edebiyat ve tarih, sonra da felsefe eğitimi görür. Almanya'ya, İspanya'ya, Fransa'ya geziler yapar ve 1900'den sonra Napoli'ye yerleşir. Bir süre sonra Napoli Üniversitesine profesör olur. 1903'ten itibaren ünlü “La Critica” dergisini çıkarır.

1910'da İtalyan Paralmentosuna senatör olur. İkinci Dünya Savaşı sırasında faşistler tarafından Sorrento'da interne edilir.ingilizler tarafından İtalya çıkartması sırasında kurtarılır.

1944'te Devlet Bakanı olur, İtalya Liberal Partisi şefliğini yapar, 1947'de Napoli'de kendi evinin, Piano Nobile'nin geniş salonlarında “İtalyan Tarih Araştırmaları Enstitüsü” kurar ve bu enstitü 50.000 ciltlik bir kitaplığı içine alır. Yaşamının son günlerine kadar B. Croce bu kitaplıkta çalışır.

1952'de Napoli'de ölür.