Beyaz Saray'da güvenlik konseyi toplantısı sona erdi
ensonhaber.com

Suriye'de yaşanan olayların ardından ABD'de yapılan ulusal güvenlik toplantısı sona erdi. Beyaz Saray'da yapılan toplantıda, İngiltere, ABD, Suriye, Rusya ve Fransa gibi ülkeleri savaşın eşiğine getiren kriz ele alındı.

Beyaz Saray'da güvenlik konseyi toplantısı sona erdi

"KARAR ALINAMADI"

Sanders, açıklamasında, "Başkan, ulusal güvenlik ekibiyle Suriye'deki son durumu ele almak üzere yaptığı toplantıyı henüz bitirdi. Nihai bir karar alınmadı. İstihbarat raporlarını değerlendirmeye devam ediyoruz, müttefiklerimiz ve ortaklarımızla görüşmelerimizi sürdürüyoruz." ifadelerine yer verdi.

Beyaz Saray'da güvenlik konseyi toplantısı sona erdi

MACRON VE MAY İLE TELEFONDA GÖRÜŞECEK

Ulusal Güvenlik Konseyi toplantısından nihai bir kararın çıkmaması üzerine gözler Trump ile Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve İngiltere Başbakanı Theresa May arasında yapılacağı bildirilen telefon görüşmelerine çevrildi.

ABD Başkanı Trump, Suriye'de Beşşar Esed rejiminin kimyasal silah kullanımına ne şekilde cevap verecekleriyle ilgili yaptığı son açıklamada, "Bugün Suriye üzerine bazı toplantılarımız olacak. Neler olacağını göreceğiz. Durumu çok yakından izliyoruz." değerlendirmesini yapmıştı.

Sabah saatlerinde Twitter hesabından da açıklama yapan Trump, "Hiçbir zaman Suriye'ye ne zaman bir saldırı düzenleneceğini dile getirmedim. Çok yakında olabilir veya o kadar da yakın olmayabilir! Ne olursa olsun, ABD, benim yönetimimde, bölgeyi DEAŞ'tan temizleme konusunda harika iş çıkardı. Hani, Amerika'nın teşekkürü nerede?" yorumunu yapmıştı.