47 yıl sonra gerçek ortaya çıktı! Tosun Paşa’nın o sahnesinde yaşananlar yürekleri dağladı

Yeşilçam filmleri üzerinden yıllar geçmesine rağmen günümüzde aynı ilgiyle izlenmeye devam ediyor.

Türk sinema tarihinin unutulmaz filmlerinden biri olan Tosun Paşa, bu akşam izleyici ile buluşacak.

Hem televizyonda hem de dijital platformlarda sevilerek izlenen Tosun Paşa filmi, birçok usta oyuncuyu kadrosunda ağırladı.

Oyuncu kadrosunda Kemal Sunal, Adile Naşit, Şener Şen, Akil Öztuna, Müjde Ar, Oya Aydonat gibi birbirinden başarılı usta oyuncular yer aldı.

1976 yılında gösterime giren film ile ilgili gerçek tam 47 yıl sonra ortaya çıktı. Meğer filmin o sahnesinde talihsiz olay yaşanmış…

Talihsiz kaza sonu oldu

Tosun Paşa filmindeki Tellioğulları'nın babası Tellioğlu Akil karakterine hayat veren Akil Öztuna, Kemerburgaz’daki çekimler sırasında deveden düşerek hastaneye kaldırıldı. İç kanama geçiren usta oyuncu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Akil Öztuna kimdir?

Akil Öztuna 1905 yılında Ankara’da dünyaya geldi. Asıl mesleği askerlik olan Öztuna, oyunculuk kariyerine 1974 yapımı Dövüşe Dövüşe Öldüler filmiyle başladı.

Daha sonra Hababam Sınıfı, Hababam Sınıfı Sınıfta Kaldı ve Hababam Sınıfı Uyanıyor filmlerinde Akil Hoca karakterine hayat verdi.

Son olarak 1976 yılında Tosun Paşa filminde “Tellioğulları ailesinin reisi Akil” karakterine hayat verdi. Tosun Paşa film setinde kaza geçiren Akil Öztuna, 1976 yılında hayatını kaybetti.