AFAD BAŞVURU EKRANI | AFAD gönüllüsü nasıl olunur, şartları nelerdir?

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinde 7,7 ve 7,6 büyüklüğünde meydana gelen deprem Gaziantep, Malatya, Diyarbakır, Hatay, Adana başta olmak üzere 10 ilde yoğun bir şekilde hissedildi. Deprem bölgelerinde yıkılan binaların ardından binlerce vatandaş enkaz altında kaldı.

Bölgelerde arama kurtarma çalışmaları devam ederken, Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) gönüllüleri ilk harekete geçen ekip oldu. Türkiye’nin dört bir yanından vatandaşlar AFAD gönüllüsü olmak için araştırma yapıyor.

Peki AFAD gönüllü başvuruları nasıl ve nereden yapılır? AFAD gönüllüsü başvuru şartları nelerdir? İşte merak edilenler…

AFAD gönüllüsü kimdir?

AFAD Gönüllüsü, tamamıyla kendi isteği doğrultusunda, dayanışma ve yardımlaşma amacıyla bireysel çıkarlarını gözetmeksizin hiçbir maddi beklentisi olmadan sadece topluma faydalı olmak arzusuyla fiziksel gücünü, zamanını, bilgi birikimini, yeteneğini ve deneyimini kullanarak afet ve acil durum öncesinde, sırasında ve sonrasında toplum hizmeti çalışmalarına katkı sağlayan kişilerdir.

AFAD gönüllülük projesi nedir?

AFAD Gönüllülük Projesi ile afet yönetiminin herhangi bir evresinde gönüllü olarak rol almak isteyen gerçek ve tüzel kişilerin sürece dâhil edilmesi amacıyla; görev alanlarının belirlenmesi, eğitimlerle kapasitelerinin arttırılması ve gönüllülük sistemi içerisindeki performanslarının takip edilmesi hedeflenmektedir.

AFAD gönüllü başvuruları nasıl yapılır?

AFAD Gönüllülük Sistemine başvurular e-devlet üzerinden alınmakta olup başvuru yapan kişiler SMS ve e-mail yoluyla portala (https://gonullu.afad.gov.tr) yönlendirileceklerdir. Gönüllü adayları gönüllülük sistemi kapsamındaki eğitim, faaliyet ve görevleri gönüllülük portalı üzerinden takip edebilecektir.

AFAD GÖNÜLLÜSÜ BAŞVURU EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

Başvuru şartları nelerdir?

· AFAD Gönüllüsü olmaya istekli 15 yaşını doldurmuş ve T.C. vatandaşı olan herkes gönüllü olabilir.

· AFAD Gönüllüsü adaylarının eğitim ve çalışma programlarını aksatmayacak zaman opsiyonlarına sahip olması gereklidir.

· AFAD Gönüllülük eğitimlerine/ görevlerine katılacak olan AFAD Gönüllüsü adaylarının sağlık durumlarının alan çalışmalarına ve seyahate uygun olması gereklidir.