Diş macunu tüplerindeki bu renkler bakın ne anlama geliyormuş…
ensonhaber.com

Diş macunu herkes için oldukça önemli olan en temel temizlik ürünlerinden birisidir. Diş macunu tüplerinin alt kısmında farklı renkler bulunur.

Hemen hemen tüm tüplerde bulunan bu renklerin ne anlama geldiği pek çok birey tarafından da merak edilir.

Bu renkler gelişi güzel olarak yapılmayan aslında bizlere oldukça önemli bir detay hakkında bilgi verir. Ve bu renklerin her birinin farklı bir anlamı bulunmaktadır.

Diş sağlığınız için doğru diş macununu seçmeniz oldukça önemli önemlidir. Ancak sayısız markanın bulunduğu bu alanda doğru tercihi yapmak bir hayli zorlayıcı olabilir.

İşte, tüplerde yer alan o renkler aslında tercihinizi yapmanızı kolaylaştıracak bilgiler içeriyor.

Tüplerdeki renkler ve anlamları...

Diş macunlarının tüplerinin özellikle altında pek çok renk bulunmaktadır. Fakat temel olarak bu tüplerin hemen altın üç ana renk bulunmaktadır. Bu renklerin her birinin farklı bir anlama geldiği kesinlikle unutulmaması gerektiği bilinmelidir.

Temelde tüplerin altında siya, yeşil ve kırmızı renklerin bulunduğu mevcuttur. Bu diş macunu renkleri oluşmasında daha çok kimyasal ve doğallık bulunmaktadır.

Bu tüplerin hemen altı siyah renkli ise o diş macunun oldukça ağır kimyasallardan oluştuğu hakkında bilgi verir.

Tüplerin altı mavi renkte ise bu macunun yapısında tıbbi takviyeler içeren doğal ürün olduğuna işaret eder.

Eğer tüplerin altı kırmızı renkli tüplerin ise diğer siyah içerikli tüplere göre daha az kimyasal içerdiği bilinir. Yani bu tüpler hem kimyasal hem de doğal ürünler içerir.

Ve son olarak tüplerin altı yeşil ise bu macunların en sağlıklı ve en çok tercih edilen olduğu hakkında ipucu verir. Bu tüpler tamamen doğal ve güvenilir bir yapıya sahip olduğunu belirtmek için yeşil renk kullanılmıştır.