Ekşi Sözlük açıldı mı? ERİŞİM ENGELİ! Ekşi Sözlük ne zaman açılacak?

Dün akşamdan itibaren Ekşi Sözlük platformuna erişim sağlayamayan kullanıcılar, arama motorlarına yöneldi. Ekşi Sözlük kapantıldı mı, neden girilmiyor, ne zaman açılacak gibi sorular gündem maddeleri oldu.

Ekşi Sözlük'e giriş yapamayan kullanıcılar erişim sorununun nedenini araştırırken, merak edilen soru yanıt buldu.

24 yıldır yayında olan internet sitesi Ekşi Sözlük'e erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu kararıyla engellendi. Karar, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) sitesinde yayımlandı.

Sözlüğün Twitter hesabından yapılan açıklamada “merhaba, erişim engeli konusunda bir karar olduğunu gördük ancak ayrıntısı hakkında bilgi sahibi değiliz, yetkililerden bilgi almaya çalışıyoruz. bilgi aldıkça paylaşacağız.” ifadeleri kullanıldı.

Peki, Ekşi Sözlük kapatıldı mı, neden? Ekşi Sözlük açıldı mı, açılacak mı? İşte son durum...

Ekşi Sözlük neden kapatıldı?

Türkiye'yi derinden sarsan Kahramanmaraş depremleri sonrasında asılsız ve yalan ihbarların yayılmasında büyük rol oynayan Ekşi Sözlük'e erişim, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu tarafından engellendi.

Erişim engeli kararının, 5651 sayılı yasanın 8/a maddesinde düzenlenen milli güvenlik ve kamu düzeninin korunması gerekçesiyle alındığı belirtildi.

Ekşi Sözlük CEO'su Başak Parut, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamayla karara itiraz etti.

Parut, "Biraz önce sözlük hakkında bir engelleme kararı olduğunu öğrendik, konuyu araştırıyoruz, bilgi edindikçe paylaşacağız." dedi.

Ekşi Sözlük resmi Twitter hesbından yapılan son açıklamada BTK yöneticilerine ulaşıldığı ve tebliğ alındığı belirtildi. Ekşi Sözlük, karara karşı hukuki yollara başvuracaklarını açıkladılar.