Her sabah zencefilli pekmezden 1 kaşık yiyin, neler oluyor izleyin...
ensonhaber.com

Sağlığınız açısından birçok faydası olan besinler arasında pekmez ve zencefil ilk akla gelenler arasındadır. Ayrı ayrı tüketildiğinde son derece faydalı olan bu iki besin bir de birlikte tüketildiğinde resmen şifa deposu haline geliyor.

Birlikte tüketildiğinde birçok derde deva olan zencefil ve pekmez karışımı düzenli olarak tükettiğinizde sağlığınıza sağlık katacak o sorunları temelli unutacaksınız.

Her gün 1 kaşığı ile birçok hastalığı bertaraf eden bu karışım bağışıklığınız için adeta bir zırh görevi görecek.

1 kaşık zencefil ve pekmez karışımı tüketin…

2 yemek kaşığı pekmez (üzüm ya da keçiboynuzu), yarım çay kaşığı zencefil ve 5-6 damla limon ile hazırlayacağınız macun kıvamındaki karışımdan her sabah 1 kaşık yemeniz bağışıklık sisteminin güçlenmesine yardımcı olurken hastalıklara yakalanma riskini düşürecek bir kalkan oluşturacak.

Zencefil ve pekmez ikilisi bronşların temizlenmesini sağlarken aynı zamanda öksürük problemlerinin kısa sürede yok olmasına katkı sağlayacak. Bu karışım boğaz ağrısını kısa sürede yok etmede de oldukça etkili olacak.

Zencefil ve pekmez karışımı antioksidan açısından son derece güçlü olurken bu ikili vücutta bulunan enfeksiyonun kısa sürede yok olmasını sağlar. Aynı zamanda bu muhteşem ikili kemiklerin güçlenmesine yardımcı olacak.

Bu karışımı sabahları aç karnına 1 kaşık olacak şekilde tükettiğinizde ne öksürük ne de iltihap hiçbir şey kalmayacak.