Kış ayında rekor zam geliyor! Şimdiden stok yapın…
ensonhaber.com

Türkiye genelinde yaşanan pahalılık sorunu, son dönemde hemen hemen her ürünün fiyatını iki katına çıkardı.

Ancak bu durumun en çok etkilediği alanlardan biri, sebze ve meyve fiyatları oldu.

Yazın başından bu yana rekor seviyede artış gösteren sebze ve meyve fiyatları, tüketicileri endişelendirmeye devam ediyor.

Kış aylarının yaklaşmasıyla birlikte, sebze ve meyve fiyatlarının nasıl bir seyir izleyeceği merak konusu olmuştu.

Bu konuda önemli bir açıklama, Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan'dan geldi.

Yüksel Tavşan, yaz döneminde yaşanan sebze ve meyve fiyatlarındaki artışa dikkat çekerek, kış aylarında tüketicileri nelerin beklediği konusundaki düşüncelerini paylaştı.

Kışın hangi ürünler pahalı olacak?

Sözcü gazetesine konuşan Türkiye Halciler Federasyonu Başkanı Yüksel Tavşan, yükselen fiyatlarla ilgili şu ifadelere yer verdi:

"Perakende veya markete bir ürünün kilogram fiyatı 15-20 TL aralığında ise artık onu ucuz olarak kabul edeceğiz. Bu dönem üstünde durulması gereken konulardan birisi ise narenciyenin ucuz olması.

Mesela limonda yaşanan sıkıntı sosyal medyaya gündem olurken, üreticiler ağaçları söktü. Limon ve mandalina şuan ucuz fakat, portakalın akıbetinin ne olacağı ise henüz belli değil.

Elma da ise durum yüksek. Şuan elma dalında 12-13 TL’ye bulurken, Sera ürünlerinin muhtemelen pahalı olabileceği yönünde görüşler mevcut."

Yüksel Tavşan, kış dönemi meyve ve sebzelerin arzda bir sıkıntı olmadığını ve ürünlerin bol olduğunu belirtti. Ayrıca patates ve soğanda da ürün yokluğu gibi bir durumun olmadığını ekledi.