MEB açıkladı! Öğrenci nakil başvurusu nasıl ve ne zaman yapılır? E-Okul nakil başvuru dilekçesi

Kahramanmaraş'ta meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin 10 ilde hissedildi. Deprem bölgelerinde eğitim gören öğrencilerin nakil durumları için Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer açıklamalarda bulundu.

Bakan Özer, 10 ilde etkili olan deprem nedeniyle, öğrencilere nakil kolaylığı tanınacağını açıkladı. Bunun üzerine nakil işlemleri ile ilgili detaylar gündemde yerini aldı.

Depremzede öğrenciler ve veliler, okul değişikliği için arama motorlarında "Öğrenci nakil başvurusu nasıl ve ne zaman yapılır?" sorularını araştırmaya başladı. İşte E-Okul nakil başvuru dilekçesi...

Öğrenci nakil başvurusu nasıl yapılır?

Afet bölgesindeki illerde okul öncesi eğitim ve ilköğretim kurumlarında kayıtlı öğrencilerin nakilleri, istemeleri hâlinde yerleşim yeri adres bilgilerine bakılmaksızın Türkiye genelindeki okullara "Doğal Afet Nedeniyle Nakil" seçeneği kapsamında il/ilçe millî eğitim müdürlükleri koordinasyonuyla okul müdürlükleri tarafından e-Okul sistemi üzerinden yapılacak.

E-OKUL NAKİL BAŞVURU EKRANI

Lise öğrenci nakil başvurusu nasıl yapılır?

Afet bölgesindeki illerde ortaöğretim düzeyinde eğitim gören öğrencilerin Türkiye genelinde eğitime erişimlerinin üst seviyede sağlanabilmesi adına, istemeleri hâlinde Millî Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliği'nin "Öğrenci Yerleştirme ve Nakil Komisyonu" başlıklı 23. maddesinin 6. fıkrası hükümlerine göre, Türkiye genelindeki okullara il/ilçe nakil komisyonlarınca herhangi bir mağduriyete sebebiyet vermeden yerleştirilmeleri sağlanacak.