Milli yasta devlet kurumları ve bankalar kapalı mı, açık mı? 7 GÜNLÜK MİLLİ YAS!

Türkiye, 6 Şubat sabahına felaketle uyandı...

7.7 ve 7.5 büyüklüğündeki Kahramanmaraş merkezli iki depremde 30 saat geride bırakılırken, 3 bine yakın vatandaşımız hayatını kaybetti.

Enkazdan kurtarma çalışmaları zamana karşı sürerken, 15 binden fazla yaralı tedavi altına alındı.

Milyonlar afete karşı tek yürek oldu, yardım kampanyaları başlatıldı.

7 gün süreyle milli yas ilan edildiğini duyuran Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." dedi.

Akabinde ise vatandaşlar, Milli yas günlerinde devlet kurumları kapalı mı, açık mı olacak 2023? Milli yasta bankalar açık mı? gibi sorulara yanıt arıyor.

Peki milli yasta ne olur? Milli yas günlerinde nereler açık, nereler kapalı? İşte detaylar...

Milli yas ilanı 2023

Twitter hesabından açıklama yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "6 Şubat 2023 tarihinde ülkemizde meydana gelen depremler sebebiyle yedi gün süreyle millî yas ilan edilmiştir. Bütün yurtta ve dış temsilciliklerimizde 12 Şubat 2023 Pazar günü güneşin batışına kadar bayrağımız yarıya çekilecektir." dedi.

Bir ülkede gerçekleşen doğal afet, facia, kaza, savaş veya terör saldırısı sonrasında da ulusal yas ilan edilebilir. Bayrakların yarıya indirilmesi ve saygı duruşu yaygın olarak gerçekleştirilen bir ritüeldir.

Milli yasta devlet kurumları ve bankalar açık mı?

Milli yas ilan edilince resmi tatil olmamaktadır. Bu nedenle devlet kurumları ve bankalar çalışmaya devam etmektedir.