Mutfak robotlarının bıçakları jilet gibi oluyor, bu yöntem her şeyi unutturuyor…
ensonhaber.com

Yemek yaparken hem zaman kazandıran hem de pratiklik sağlayan mutfak robotları çoğu zaman mutfakta elimiz ayağımız olmuştur. Sıkça kullandığımız bu elektronik aletlerin içerisinde bıçaklar bulunur.

Bu bıçakların keskinliği sayesinde kısa sürede ince kıyılmış ürünler elde etmemizi sağlar. Kullandıkça eskimesi kaçınılmaz olan bu bıçakların keskinliğini sağlamak için ise farklı yöntemler bulunur.

Mutfakta bu denli yardımcı olan robotlarınızın bıçaklarının eskisi kadar keskin olmadığını düşündüğünüz zamanlar olur. Bu zamanlarda farklı yöntemler yardımıyla keskinliklerini arttırabileceğiniz bu yöntem ile pratik bir şekilde bıçakları eski keskinliğine kavuşturacaksınız.

Bıçakları jilet gibi yapan o yöntem….

Mutfak robotlarınızda bulunan bıçakları ilk aldığınız gündeki gibi keskin yapmak hemen her evde bulunan o malzeme ile oldukça basit.

Tek ihtiyacınız olan malzeme ise sadece alüminyum folyo. Evet alüminyum folyo ile bıçakların keskinliği adeta jilet gibi olacak.

Robotunuzun içine parçalara böldüğünüz alüminyum folyoyu atıp 1 dakika kadar çalıştırdığınızda folyoları kesen bıçaklar adeta bileylenmiş gibi olacak ve keskinlikleri artacak.