Sıvı yağ kapaklarındaki halka cebi kurtarıyormuş! Bakın o halkalar ne işe yarıyormuş…
ensonhaber.com

Hemen hemen herkes sıvı yağları açtıktan sonra kapakların hemen altında yer alan o halkaları sökerek çöpe atıyor. Ancak o halkaların öyle bir özelliği varmış ki duyan bunca zamandır attığına pişman oluyor.

Sizde gizli ama oldukça faydalı olan bu özelliği duyduktan sonra bir daha asla o halkaları çöpe atmayacaksınız.

Bu halkalar sandığınız gibi dekoratif bir özellik için değil aslında ekonomik açıdan bir özellik taşır. Bu halkaları doğru şekilde kullandığınızda ise cebinize tasarruf sağlayabileceksiniz.

Halkaların amacı…

Hepimiz genellikle sıvı yağ tenekelerini açmak için bıçak kullanırız, üst köşeden bir delik açar ve ardından tenekenin kapağını açarız.

Daha sonra halkayı koparır ve çöpe atarız, ardından yağı dökeriz. Ancak bu işlem sırasında yağın fışkırması veya dağılması gibi sorunlarla karşılaştığımız anlar meydana gelebilir.

İşte bu noktada çöpe atmak yerine söktüğümüz o halkaları ters çevirerek tekrar şişenin ağzına yerleştirdiğimizde yağı daha kontrollü bir şekilde dökebilmemize olanak sağlayacak. Bu yöntemle yağı azar azar ve istediğiniz miktarda dökebilecek fazla yağ kullanımını da önlemiş olacaksınız.

Aslında bu kadar basit fakat etkili bu yöntemi kullanarak, sıvı yağı daha temiz ve düzenli bir şekilde dökebilir, israfı önleyebilirsiniz. Bu detayı fark ettiğinizde, sıvı yağ kullanımını daha pratik ve ekonomik hale getirebilirsiniz.