Su şişelerinin kapaklarının farklı renkte olmasının sebebi bakın neymiş…
ensonhaber.com

Yaşamımızın en temel kaynağı olan su birçok farklı şekilde üretilir ve ambalajlanır. Bu ambalajlar ise bize su hakkında farklı ipuçları verir.

Günümüzde su şişelerinin kapaklarının farklı renkte olması aslında o detaylar hakkında bilgi veren en büyük ipuçlarıdır.

Mavi, kırmızı veya beyaz renkte olan bu kapaklar sıradan bir renklendirme değil bakın nasıl ipuçlarını gizleyen parçalarmış.

Her renk farklı bir anlam…

Su şişelerinde en yaygın olarak kullanılan mavi kapaklar, suyun doğal kaynak suyu olduğunu simgeleyen en büyük ayrıntıdır. Mavi kapaklı su şişeleri, içerdikleri suyun doğadan elde edildiğini ve doğal minerallerle zenginleştiğini belirtir. Bu sular genellikle sağlıklı yaşamın bir parçası olarak tercih edilir ve içeriklerindeki mineral çeşitliliği ile vücuda ekstra faydalar sunar.

Şu şişe kapaklarında kullanılan beyaz renk ise, suyun arıtılmış olduğunu simgeler. Beyaz kapaklı şişeler, içerdikleri suyun saf, berrak ve kirletici maddelerden arındırılmış olduğunu vurgular. Bu da suyu tüketenler için güvenilir ve temiz bir içme suyu seçeneği sunar.

Kırmızı renkli kapaklar ise, suyun gazlı olduğunu gösteren en büyük ayrıntıdır. Kırımızı kapaklı şişeler, suyun genellikle hafif karbonatlı ve ferahlatıcı bir içim deneyimi sunma amaçlanarak üretilen suyu simgeler.