Tarihe doğru yol alıyoruz, Osmanlı'ya gidiyoruz... İşte en çok çocuğu olan 5 padişah!

Tüm dünyaya, yedi cihana hükmeden ve herkesin barış içerisinde yaşamasını sağlayan Osmanlı Devleti...

Günümüzde bile hoşgörülü yapısıyla dillere destan olan Osmanlı'dan binlerce padişah geldi - geçti. Bazıları çok güzel yönetti bazıları ise devletin son dönemlerine denk geldi.

Osmanlı Devleti şüphesiz en şaşalı dönemlerini; Fatih, Yavuz ve Kanuni döneminde yaşamıştır. O dönemler dahil olmak üzere devlet hakkında fazlaca bilgiye sahibiz.

Ancak sadece devlet değil günümüzde, padişahların özel yaşamları da merak ediliyor.Eşleri, çocukları ve özellikle bir sır perdesi olan harem...

Osmanlı'ya dair detayları dizilerden öğrenmek doğru değil ancak yıllar önce yapılan Muhteşem Yüzyıl dizisi, padişahlara karşı olan ilgiyi artırdı.

Hürrem Sultan'ın tanınması, içeride yaşanan güç savaşları ve padişahların yabancı olan eşleri...

Bunlar dizi sayesinde ön plana çıktı ve zaman zaman araştırma konuları haline geldi.Herkes aslında padişahların özel dünyasına olan ilgisini açığa çıkarmaya başladı.

Padişahların eşleri dışında da, çocukları merak konusu oldu. Çünkü bazı padişahların birden fazla çocuğu oldu.

Hepsi tahta geçemedi tabii. Ancak birden fazla çocuğu olan padişahları öğrenmeye hazır mısınız? O zaman bu yolcuğa birlikte göz atalım!

III. Ahmed

Lale Devri padişahı olan III. Ahmed'in, 14 erkek ve 23 kızı vardı. "Necip" mahlasıyla şiirler yazan II. Ahmed, tahta çıktığında 48 yaşındaydı. Ayrıca çok merhametli olduğu ve hasta olduğunda bile devlet işlerinden kopmadığı bilinir.

Zaman zaman kıyatlerini değiştirip halk arasında dolaşan II. Ahmed, sanatkarları korur ve onlara değer veren bir padişahtı.

Abdülmecid

Tanzimant Fermanı'nı ilan etmesiyle meşhur olan Abdülmecid'in 18 erkek, 18 kızı vardı.Batı kültürüyle yetişen Abdülmecid, iyi derece Fransızca konuşurdu.

38 yaşında hayatını kaybeden Abdülmecid, babası gibi veremden öldü. Ayrıca Osmanlı'nın son dört padişahının da babasıdır.

III. Murad

Tüm Osmanlı Padişahları arasında en çok erkek çocuğa sahip olandır. (22 erkek 4 kız = 26)

İyi bir eğitim alan III. Murad, Arapça ve Farşça biliyordu. Ayrıca tahta çıkar çıkmaz beş kardeşini de boğdurduğu bilinir.

II. Abdülhamid

9 erkek ve 17 kızı olan II. Abdülhamid'in tahta kaldığı dönem, "Hamidiye Dönemi" olarak adlandırılmıştır. I. Meşrutiyet ve Kanuni Esasi ile atılan özgürlük adımları ise Balkanlar'da isyanlara neden oldu.

I. Abdülhamid

İstanbul Teknik Üniversitesi'ni açmıştır. Tedbil-i kıyafet İstanbul’u gezip, halkın ve esnafın derdini dinlemesiyle bilinir. 7 erkek ve 8 kız çocuğu vardır.