Tatilcilere önemli uyarı! Fethiye, Dalaman, Köyceğiz'de sakın yapmayın...
ensonhaber.com

Deniz kaplumbağalarının nesilleri tehlike altında bulunuyor.

İklim ve çevre açısından pek çok tehditle karşı karşıya olan deniz kaplumbağalarının korunması için çalışmalar sürüyor.

Muğla sahilleri de nesli tükenme tehlikesiyle karşı karşıya olan caretta carettalara ev sahipliği yapan yerlerden biri.

Uyarı geldi

Dünyaca ünlü turistlik ilçeleri Fethiye, Dalaman, Köyceğiz ve Ortaca'ya sahip olan Muğla, 9 günlük Kurban Bayramı tatili için binlerce kişinin akınına uğrarken doluluk oranının yüzde 100'e ulaşması bekleniyor.

Avrupa'nın en iyi kumsalları arasında gösterilen ve caretta carettalara ev sahipliği yapan Ortaca'nın İztuzu Plajı da kentin en yoğun noktalarından biri olarak dikkati çekiyor.

DHA'nın haberine göre; Bayramda tatilci yoğunluğu artarken DEKAMER Müdürü Prof. Dr. Yakup Kaska, caretta carettalara dokunulmaması, beslenilmemesi ve denize naylon poşet atılmaması konusunda uyarıda bulundu.

"Lütfen dokunmayın"

rof. Dr. Kaska, uzman olmayan kişilerin yaban hayvanlarına müdahaleden kaçınması gerektiğini belirterek, “Bu hayvanları beslemek canlıların davranışlarında belirgin değişikliklere yol açıyor ve zarar görmelerine neden oluyor. Deniz kaplumbağaları da dahil olmak üzere hiçbir yaban hayvanına dokunulmamalı ve beslenmemelidir. Denizde kaplumbağa görüldüğü zaman suyun altındaki süzülüşleri uzaktan izlenmeli. Tatilcilerimizin kıyılardan ve teknelerden denize naylon poşet atmaması gerekiyor. Poşetleri denizanası sanıp yutan kaplumbağalarımız boğuluyor. Merkezimize getirilen her 10 deniz kaplumbağasından bir ya da ikisinin vücudunda mutlaka plastiğe rastlıyoruz. Doğamızı koruyalım ve bez torba kullanalım." dedi.