Tuvalet kağıdı kullanmak mı kullanmamak mı? Hangisi daha sağlıklı?
ensonhaber.com

Tuvalet kağıdı kullanmak mı kullanmamak mı sorusu zaman zaman gündeme geliyor.

Tuvalet kağıdı doğru kullanılmazsa anal fissür ve enfeksiyon gibi sağlık problemlerine yol açabilir.

Çoğu insan, kendilerini temiz hissettikleri halde aslında kirli anüslerle dolaşma riskiyle karşı karşıyadır. Bu durumun temel nedenlerinden biri, günlük yaşamda sıkça başvurulan tuvalet kağıtlarıdır.

Tuvalet kağıtları, genellikle en temel temizlik ürünleri arasında yer alır ve yaygın bir şekilde kullanılır. Ancak, doktorlar tuvalet kağıdı kullanımının anal fissürlere ve idrar yolu enfeksiyonlarına yol açabileceğini belirtmektedirler.

Tuvalet kağıdı alışkanlığı, aslında hijyen sağlama amacıyla kullanılan bir araç olmaktan çok zarar verebilmektedir. Tek başına tuvalet kağıdıyla yapılan temizlik, kalıcı bir temizlik sağlamadığı için etkisiz bir yöntem olabilir.

Sadece tuvalet kağıdıyla yapılan temizlik, dışkı kalıntıları nedeniyle anal fissürler ve idrar yolu hastalıkları gibi sağlık sorunlarına yol açabilir.

Tuvalet kağıdı anüs temizliğinde dışkı ve idrarı siler ancak kalıntıları tam anlamıyla temizleyemez. Bu yüzden, bidet veya ıslak mendil gibi alternatifler kullanılarak, bakteriler öldürülebilir.

Ayrıca, tuvalet kağıdının sert bir şekilde kullanılması ağrılı anal fissürlere hatta hemoroidlere yol açabilir. Bu durumda iyileşmek sekiz ile on iki hafta sürebilir.

Aynı şekilde idrar yolu enfeksiyonları da tuvalet kağıdının sert bir şekilde kullanılmasıyla oluşabilir. Islak mendil kullanımı ise, daha yumuşak şekilde olurken gizlenen tüm zararlı bakterileri temizleyebilmek mümkün olmaktadır.