Bilic: Efsane olsam Beşiktaş'a gelmezdim

Bilic: Efsane olsam Beşiktaş'a gelmezdim

Slaven Bilic, ''Efsane olsanız Beşiktaş'a gelir miydiniz?'' şeklindeki soruya ilginç bir yanıt verdi.

İşte Hırvat teknik adamın o açıklamaları:

HERKES MUTLUYDU

Çocukluğunda yaşadığı sıkıntıları anlatan Bilic; “Çocukluğumda pek bir şeyimiz yoktu. Ama etrafımızdaki kimsenin yoktu. O zamanlar mutlu olmak için bir şeylere sahip olmak gerekmiyordu, o yüzden mutluyduk. Bugün herkes mutsuz; sahip olamadıkları şeyler yüzünden değil, başkalarının sahip olduklarına sahip olamadıkları için.”

“Kooperatif bloklarda oturuyorduk ama çocuk parkı, okul, yüzme havuzu, basketbol sahası herkese açıktı, hiçbirine para ödemek zorunda değildiniz. Bu bize kendimizi değerli hissettirirdi. Sanırım mutlu bir çocukluk geçirmiş olmamın nedeni bu.”

KÖTÜ BİR FUTBOLCU DEĞİLDİM

“Kötü bir futbolcu değildim, elbette güçlü yanlarım vardı. Ama bunları kendime bile söylemezdim. Çünkü o zaman güçlü yanlarınız olmaktan çıkar, zafiyetiniz haline dönüşürler. O yüzden şimdi de söylemeyeceğim. Ama yeterince hızlı olmadığımı söyleyebilirim. Hızlı olsam efsane olurdum değil mi?”

EFSANELERDEN İYİ HOCA OLMAZ

“Gelmezdim. Ama bir sor, neden? Çünkü nasıl Einstein'dan iyi bir fizik öğretmeni olmazsa efsanelerden de iyi teknik direktör olmaz. Futbolun mucize çocukları, neyi nasıl yaptıklarını bilmez, oyuncularının neyi neden yapamadığını anlayamaz. İyi teknik direktörlerin hepsi, futbolculuğunda orta seviyedeki yıldızlardır.”