Herkes hakkında her şey: Antropolojik bir serüven
Özel Haber

Tarihsel Kültürel Antropoloji

Yazar, tanımı gereği farklı gelişmişlik düzeylerindeki toplumlar ve kültürler arasında ayrım yapamayan bir tarihsel ve kültürel antropoloji kavramının genel hatlarını çizdiği bu kitapta, tüm insan toplumlarının ve kültürlerinin eşit bir statüde olduğundan yola çıkarak anlatımını yapıyor. Ancak ne var ki, antropolojide farklı uzmanlık alanları da vardı; olmalıydı da…

Herkes hakkında her şey: Antropolojik bir serüven

(Christoph Wulf)

TARİHSEL KÜLTÜREL ANTROPOLOJİ

Tarihsel antropoloji, kültürlerin kapalı ve saf değil, dinamik ve melez sistemler olduğunu; birbirinin içine nüfuz edebildiğini ve önceden belirlenmesi mümkün bir geleceğe sahip olmadığını söyler. Farklı zamanda, farklı kültürlerin incelenmesine yönelik bilimsel bir iyi niyetin sonucunda doğmuştur.

Christoph Wulf, bu bilgiden izlediği yolla, genel antropolojinin ilgisini çeken temel birimlerden evrimden tutun da aşka, kutsallığa varasıya kadar çok sayıda farklı disiplini içerir. Hepsi insana dair duygular, düşüncelerin toplamıdır.

Wulf, bu araştırmasıyla insan evriminden felsefi antropolojiye, antropolojinin tarih çalışmalarındaki yerinden alan araştırmasına, kutsallıktan ölüme, aşktan güzelliğin algısına kadar ilgi çekecek birçok konuyu inceleyerek okuyucusunu antropolojik bir serüvene davet ediyor.

Herkes hakkında her şey: Antropolojik bir serüven

Tarihsel Kültürel Antropoloji

Christoph Wulf

Çev.: Özgür Dünya Sarısoy

Dipnot Yay.

S.: 344

Kitabı satın almak için tıklayınız: D&R