Bozdağ: İftira rekabetini tercih ediyorlar

Bozdağ: İftira rekabetini tercih ediyorlar

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, memleketi Yozgat'ta esnaf ziyaretinde bulunup, tarihi Aynalı Kahve'de çay içerek vatandaşlarla sohbet etti. Burada açıklamalarda bulunan Bakan Bozdağ, bütün siyasi partilerin meydanda olduğunu ve herkesin de meydanlara bakarak tahminlerde bulunduğunu belirterek, “Ama esasında siyasetin gerçek tahmini nabız tutanlar yapıyor. Siyasetin nabzını da halk tutuyor, esnaf tutuyor. Bugün Yozgat'ta esnafımızla beraber olduk. Yozgat'ın meşhur Aynalı Kahvesi'ndeyiz, burada esnaf siyasetin nabzını tutuyor.''

''YOZGAT'IN NABZI SAĞLIKLI ATIYOR''

''Ben sordum Yozgat'ta nabız kaç gösteriyor diye, bazıları 60 dedi, bazıları 55 dedi, bazısı 54 dedi. Yozgat'ın nabzı sağlıklı atıyor, AK Parti diye atıyor ve seçimde de ben inanıyorum ki yeniden Tayyip Erdoğan, yeniden AK Parti, yeniden yola devam diyecektir. Belediye Başkan adayımız Kazım Arslan kardeşimi yeni dönemde Yozgat'a hizmetkar olarak büyük bir çoğunlukla seçecektir. Onu bir kez daha Yozgatlı hemşehrilerimden duymaktan son derece mutlu oldum. Yozgat'ta hava çok iyi” dedi.

“BİZ YALANDA, DOLANDA, İFTİRA REKABETİNDE YOKUZ”

Maalesef siyasi partilerin, adayların plan proje rekabeti yerine yalan, dolan, iftira rekabetini tercih ettiklerini ifade eden Bakan Bozdağ, “AK Parti yalanda, dolanda, iftirada yoktur. Biz bütün rakiplerimize, herkese şunu söylüyoruz. Bizim insanlığımız da, bizim ahlakımız da, bizim vicdanımız da yalanda, dolanda, iftirada rekabete izin vermez. Onun için biz bu alanda yokuz, yarışta da yokuz, böyle bir ahlaksızlıkta da asla yokuz. Onun için bu alanlardaki birinciliği, rekabeti kim istiyorsa onun olsun istiyoruz.''

''BİZ PROJELERİMİZLE MİLLETİN KARŞISINDAYIZ''

''MHP istiyorsa MHP'nin olsun, CHP istiyorsa CHP'nin olsun, Pensilvanya istiyorsa onlar alsın. Kim istiyorsa onların olsun ama biz bunda yokuz. Bir planlarımızla, programlarımızla, projelerimizle, yaptıklarımızla, yapacaklarımızla milletin huzurundayız. Yozgat'ta da yaptıklarımızı anlatıyoruz, yapacaklarımızı anlatıyoruz ve milletimizden yaptıklarımızın ibrasını, takdirini yapacaklarımız konusunda bize yetki vermesini talep ediyoruz. Hemşehrilerimiz hakşinastır. Milletimiz her tarafı öyle, AK Parti yüzde 50'lere varan bir oyla milletin huzurundaysa bu milletin hakşinasılığının, yapılan işi takdir etmesinin bir soncudur. Bu millete ne hizmet ederseniz, bu millet her zaman karşılığını vermiştir. Biz bunu görüyoruz. İnşallah bundan sonraki seçimlerde de aynı sonuçlar ortaya çıkacaktır.''

''BU MİLLET KUMPASA İZİN VERMEZ''

''30 Mart'ın üzerinde oyun oynayanlar, plan yapanlar, kumpas kuranlar, bir takım hayal peşinde koşanlar, boşuna kendilerini yormasınlar. Çünkü bu millet millete rağmen oynanmasına izin vermez. Kumpas kurmasına izin vermez. Sandıkta oyunun en büyüğünü kendilerine oyun oynamak isteyenlere yapacaktır. Onlara Osmanlı tokadını bir kez daha vuracaktır diye düşünüyorum. Milletime güveniyorum, Bozok Yaylası'nın yiğit insanlarına güveniyorum. Türk milleti her zaman doğru karar vermiştir. Bu seçimde de CHP'sini, MHP'sini ters köşeye yatıracak ve AK Parti ile yeniden devam diyecektir inşallah” diye konuştu.

“PARTİ LİDERLERİ HEDEF KOYSUN, HEDEFE ULAŞAMAYAN İSTİFA ETSİN”

Bakan Bekir Bozdağ, parti liderlerinin kendilerine hedef koymaları gerektiğini ve hedeflerine ulaşamayanların istifa etmesi gerektiğini vurgulayarak, “Başbakanımız ben birinci parti olamazsam partimden istifa edeceğim, siyaseti bırakacağım dedi. Siyaset iddia işidir. Siz bir yola çıkıyorsunuz, iddia ile çıkacaksınız, hedefleriniz olacak. O iddianıza dair de sözleriniz ve çalışmalarız olacak. Başbakan diyor ki ben ve partim Türkiye'de birinci çıkmazsa ben siyaseti bırakacağım. Bahçeli'ye sorun birinci olmazsam siyaseti bırakırım diyebiliyor mu, hadi geçtim birinciliği, ikinci olamazsam siyaseti bırakırım diyebiliyor mu? Kılıçdaroğlu'na bakın, ben birinci olurum diyemiyor. Neden birincilik ümitleri yok. Şimdi AK Parti yüzde 50'nin altına düşerse Başbakan istifa edeceğini açıklasın diyorlar. Yahu sen kendin için ölçü koy, Başbakan koymuş, birinci olamazsam bırakacağım bu işi diyor.

''CHP'NİN ÇITASI BELLİ TÜRKİYE'DE''

''Ben buradan CHP'ye diyorum, CHP'nin çıtası belli Türkiye'de. Sayın Kılıçdaroğlu çıksın desin ki ben yüzde 30-35-40 her ne diyorsa bir oran versin, birinci olmayacağı belli, ama hiç olmazsa bir oran versin, ben bu oranı aşamazsam istifa edeceğim desin. MHP bir oran versin, Bahçeli bir oran versin. Ben bu oranı aşamazsam istifa edeceğim desin. Veya belediye başkan sayısı versin, ben bu kadar alamazsam ben bu işi bırakacağım desin, ama demiyorlar. Her seçimde yeniliyorlar, yenilmemiş gibi meydanlara bir daha çıkıyorlar. Şimdi yenilen pehlivan güreşe doymazmış o hesap bunlar bir türlü doymuyor. Ben buradan diyorum ki Türk milletine, Bozok Yaylası'nın yiğit insanlarına bu Bahçeli'nin, bu Kılıçdaroğlu'nun gideceği yok. Sandıkta onlara siz bir tokat vurun da onlar gitsin MHP'yi Bahçeli'den, CHP'yi Kılıçdaroğlu'ndan onlar kurtaramıyor bari siz kurtarın diyorum. Vatandaş herhalde sonunda o kararı verecek ve onları siyasetin dışına itecek diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

YATIRIMLAR HAKKINDA BİLGİ VERDİ

Bakan Bozdağ, esnaf ziyaretinden sonra AK Parti Yozgat Belediye Başkan Adayı Kazım Arslan'ın düzenlediği ev toplantısına katılarak, AK Parti'nin Yozgat'a yaptığı ve yapacağı hizmetler, yatırımlar hakkında bilgi verdi.