Bozdağ'dan savcılara inceleme talimatı

Bozdağ'dan savcılara inceleme talimatı

İlk olarak Başbakan Erdoğan'ın siyasi başdanışmanı Yalçın Akdoğan tarafından söylenen "orduya kumpas" iddialarını takiben Ergenekon ve Balyoz gibi emekli ve muvazzaf askerlerin yargılandığı davaları açan savcılara inceleme geliyor.

Açıklama Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'dan geldi. Bozdağ "Ergenekon ve Balyoz savcıları hakkında inceleme izni verdim" dedi.

ERGENEKON'UN EFSANE SAVCISI

Bakanın açıklamasının ardından gözler savcu Zekeriya Öz'e çevrildi. Çünkü o dönemler Ergenekon soruşturmasına bakan savcılardan en çok bilinen isim kuşkusuz Zekeriya Öz'dü. Zekeriya Öz, kameralar karşısına geçmiyor, kamuoyuna demeç vermiyor kendini olabildiğince arka planda tutmasını başarıyordu. Ancak soruşturma derinleştikçe, Türkiye'de ilk olarak muvazzaflar dahil bir çok asker gözaltına alınıp, tutuklamalar meydana gelince Zekeriya Öz'ün adı her geçen gün hafızalara kazındı.

Öyle gün geldi ki Zekeriya Öz'ün adı "Ergenekon'un efsane savcısı" olarak anılmaya başlandı.

ADINI YİNE BÜYÜK BİR OPERASYONLA DUYURDU

Fakat, bir süre hakkında haber çıkmayan Öz, daha sonra adını yine büyük bir operasyonla duyuracaktı. 17 Aralık 2013'te ise, Türkiye'nin en büyük yolsuzluk ve rüşvet operasyonu yapıldı. Bu operasyonun, devlet içinde bir paralel yapılanma iddialarıyla birlikte, siyasi iktidara yönelik bir darbe girişimi olduğu Başbakan Erdoğan tarafından söylendi.

Zekeriya Öz, 17 Aralık ve sonrasında yaşanan gelişmeler sonucu HSYK değişikliği ile Bolu'ya düz savcı olarak atandı, sürüldü.