Brüksel'de bir protestocu May'in aracının önüne atladı
ensonhaber.com

Brexit nedeniyle, İngiltere uzun bir süredir aslında kaosun eşiğinde. Ülkede Brexit yanlıları ve Brexit'i istemeyenler, hemen hemen her gün kendisini sokağa atarak protesto gösterisi düzenliyor.

Brüksel'de bir protestocu May'in aracının önüne atladı

BREXİT MÜZAKERELERİNE BAŞLAYAN MAY'E PROTESTO

İngiltere Parlamentosu, Brexit anlaşmasındaki Kuzey İrlanda sınırına ilişkin "tedbir maddesinin" değiştirilmesi durumunda, anlaşmanın onaylanmasını içeren bir önerge kabul etmişti.

İngiltere Başbakanı Theresa May, bugün Brexit müzakerelerini yeniden başlatmak için Brüksel'e gitti. Bugün Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Donald Tusk ve Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker ile bir görüşme yapacak.

Görüşme için AB binasına gelen İngiltere Başbakanı May, hiç beklemediği bir protesto gösterisiyle karşılaştı.

Brüksel'de bir protestocu May'in aracının önüne atladı ViDEO

Brüksel'de bir protestocu May'in aracının önüne atladı

Brexit'in İngiltere halkına zarar vereceğini düşünen protestocu, May'in arabasının önüne atladı. Protestocu, kısa sürede elindeki pankartla birlikte araçtan uzaklaştırıldı.

The Sun gazetesi muhabirleri ise protestocuyla hemen bir röportaj yaptı. Protestocu, "Brexit'in hayata geçmesi İngiltere halkını özellikle de ekonomik açıdan çok zorlayacak. İnsanlar daha da fakirleşecek." diye konuştu.

TUSK: "CEHENNEMDEKİ YERLERİ HAZIR"

Avrupa Birliği Başkanı Donald Tusk dün yaptığı açıklamada, AB'nin Brexit anlaşmasında, Kuzey İrlanda için öngörülen "backstop" uygulamasında herhangi bir değişiklik kabul etmeyeceğini savunmuştu. Tusk, plansız bir şekilde Brexit sürecini destekleyenlerin, cehennemde özel yeri hak ettiğini ifade etmişti.

Brüksel'de bir protestocu May'in aracının önüne atladı

MÜZAKERE TALEBİ REDDEDİLMİŞTİ

İngiltere parlamentosu, Brexit anlaşmasındaki Kuzey İrlanda sınırına ilişkin "tedbir maddesinin" değiştirilmesi durumunda anlaşmanın onaylanmasını içeren bir önerge kabul etmişti. Ancak AB, İngiltere'nin yeniden müzakere talebini reddetmişti.

Avrupa Birliği Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker konuya ilişkin, "Brexit sadece İngiltere ve İrlanda'nın değil, tüm Avrupa'nın konusudur. Bu nedenle ayrılık anlaşmasının müzakereye açılabileceği düşüncesini kabul edemeyiz." açıklamasını yapmıştı.