Alman gazeteciler Türkiye'de ağırlandı

Başbakanlık Türkiye Yatırım Destek ve Tanıtım Ajansı (Başbakanlık Yatırım Ajansı), Türkiye’deki iş ortamı ile ilgili medya ve dolaylı olarak yatırımcı algısını pekiştirme amaçlı çalışmalarına ara vermiyor.

Alman gazeteciler Türkiye'de ağırlandı

MEDYA KURULUŞLARININ KIDEMLİ KALEMLERİ TÜRKİYE'DE AĞIRLANIYOR

Son olarak 14-16 Kasım 2016 tarihlerinde ABD’nin New York ve Washington şehirlerine düzenlenen iş dünyası gönüllü elçileri programının ardından, Ajans bu kez de Almanya’nın önde gelen medya kuruluşlarının kıdemli kalemlerini Türkiye’de ağırlıyor.

Aralarında, Handelsblatt, WirtschaftsWoche, Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ), Süddeutsche Zeitung, Deutsche Welle, Der Tagesspiegel, Der Freitag gibi önemli yayınları temsilen gazetecilerden oluşan grup, Başbakanlık Yatırım Ajansı ev sahipliğinde üç günlük bir program gerçekleştirdi. Program kapsamında, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı Himmet Karadağ, Ford Otosan Genel Müdürü Haydar Yenigün, İstanbul Teknopark, SAP Türkiye Merkezi, TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı Alper Kanca ve EBRD yönetimini ziyaret eden Alman gazeteciler, önceki gün Başbakan Yardımcısı Sn. Mehmet Şimşek tarafından kabul edildi.

Alman gazeteciler Türkiye'de ağırlandı

PROGRAMLAR DEVAM EDECEK

Alman gazeteci heyeti program kapsamında ayrıca birçok akademisyen ve STK temsilcisi ile bir araya geldi. Başbakanlık Yatırım Ajansı Başkanı Arda Ermut, Türkiye’nin yatırım ortamını küresel iş çevrelerine tanıtma misyonu çerçevesinde düzenlenen bu programları sürdüreceklerini ifade etti.

Ermut, yenilikçi, rekabetçi, mutlu ve müreffeh bir Türkiye’ye katkı sağlamak için çalışmalarına hız veren Başbakanlık Yatırım Ajansı’nın ülkemizin taşıdığı büyük potansiyeli yüksek katma değer, teknoloji transferi ve istihdam yaratan yatırım projelerine tahvil etme konusunda çaba gösterdiğini vurgulayarak şunları söyledi; “15 Temmuz sürecinin ardından Türkiye’yi uluslararası iş çevrelerine doğru anlatma ve ülkemizin yatırımcılar için sunduğu fırsatlar hakkında farkındalık yaratma konusunda şimdiye dek çok farklı platformlar kullandık; kullanmaya devam edeceğiz. Bu organizasyon ile Alman gazetecilerin tüm söylemlerimizi yerinde görmeleri, yatırımcılar ile doğrudan görüşebilmeleri ve ilk ağızdan doğru bilgiler ile ülkelerine dönmelerini hedefledik.”