Bu yatın haftalık kirası 90 bin avro
AA

Bu yıl 34.sü düzenlenen "Marmaris Yacht Charter Show" fuarı çok sayıda gulet ve motor yata ev sahipliği yaptı. Büyüklüğü ve barındırdıkları lüksle "Meya Meya" ile "Getaway" en fazla dikkat çeken yatlar arasında yer aldı.

Bu yatın haftalık kirası 90 bin avro

VATANDAŞLAR ŞAŞKINLIK YAŞADI

Tuzla Tersanesi'nde 2010 yılında yapılan ve Marmaris Limanı'na kayıtlı olan Keyman Adaları bayraklı "Meya Meya", fuarda çok sayıda misafir ağırladı. Yatın bir haftalık kiralama bedeli ile bir daire satın alınabileceğini öğrenen vatandaşlar, şaşkınlık yaşadı.

Bu yatın haftalık kirası 90 bin avro

HEM ÖZEL HEM CHARTER HİZMET

Yatın ikinci kaptanı Necmi Domruk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Meya Meya"nın hem charter hem de özel olarak hizmet verdiğini söyledi.

Bu yatın haftalık kirası 90 bin avro

HAFTALIK KİRASI 90 BİN AVRO

Genelde Türkiye'nin Ege kıyıları ve Yunan adalarına turlar yaptıklarını belirten Domruk, "Boşta kaldığımız zamanlarda da patronumuz istediği yerlerde kullanıyor. Müşterilerimiz genelde Avrupa ve Amerika'dan geliyor. Yaklaşık 6 milyon avro değerinde olan yatımızın haftalık kirası ise 90 bin avro" dedi.

Bu yatın haftalık kirası 90 bin avro

GETAWAY DE 4 BİN AVROLUK GÜNLÜK KİRA BEDELİ İLE İLGİ ODAĞI OLDU

Fuarda ilgi odağı olan bir diğer yat ise yine Türkiye'de imal edilen Göcek Limanı'na kayıtlı ahşap gulet "Getaway" oldu. Tekne kaptanı Adem Türk, 2009 yılında denize indirilen yatın 31 metre uzunluğunda, yaklaşık 8 metre genişliğinde olduğunu kaydetti.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)