Budist bilim adamı Müslüman oldu
İHA

Hindistan’ın Kalkuta şehrinde doğup büyüyen 33 yaşındaki Shailendra Singh, üniversite eğitiminden sonra yüksek lisans için Malezya’ya gitti.

İSLAM DİNİNİ ARAŞTIRDI

Burada Müslümanlardan etkilenen Singh, İslam dinini araştırmaya başladı. Doktora eğitimini bitirdikten sonra Türkiye’ye gelen ve Hacettepe Üniversitesi’nde eğitimini devam ettiren Singh, geçtiğimiz günlerde Diyanet İşleri Başkanlığı’nın hemen yanı başında bulunan Ahmet Hamdi Akseki Camii’ni ziyaret etti.

Budist bilim adamı Müslüman oldu

BUDİST ANNESİ TARAFINDAN DIŞLANDI

Caminin manevi havasından etkilenen Singh, İslam’ı seçti. Şehadet getirerek Müslüman olan ve ismini Ali olarak değiştiren Singh, Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde de sünnet oldu. Müslüman olduğu için Budist olan annesi tarafından dışlandığını ve küstüklerini belirten Ali Singh, sünnet öncesi şunları söyledi:

"HAYATIMDAKİ EKSİKLİĞİ HİSSETTİM"

“Malezya’da Arap arkadaşlarımdan etkilendim. Onların ibadetlerini görünce hayatımda bazı şeylerin eksik olduğunu gördüm. Zaman içerisinde hayatımdaki eksikliği hissettim. Allah’a uzak olduğumu fark ettim. Sonrasında ise araştırmalara başladım. İnternetten birçok vaazı dinledim. Sonrasında ise Türkiye’ye geldim. Türkiye’de de araştırmalarım sürdü. Ahmet Hamdi Akseki Camii’nden çok etkilendim. Oranın manevi havası beni çok etkiledi. Bende orada karar vererek Müslüman oldum.”

HEMEN SÜNNET OLDU

Lokman Hekim Ankara Hastanesi’nde Üroloji Servisi doktorlarından Mesut Tül tarafından gerçekleştirilen operasyonla sünnet olan Ali Singh, “Hiçbir şey hissetmedim. Acı duymadım. Doktorumun eli çok hafifti. Sünnet Kur’an-ı Kerim’de bize bildirilmiş. 1400 yıldır Müslümanlar sünnet oluyor. Dünya Sağlık Örgütü de bu konuda yaptığı açıklamada bilimsel olduğunu kaydetmişti. Ben de İslam’ı seçtikten sonra bir vecibe olarak şimdi de sünnet oluyorum, bununla da gurur duyuyorum” diye konuştu.

Haber Kaynağı: İhlas Haber Ajansı (İHA)