Bülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama

bülent arınç

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu sonrası gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Bülent Arınç, Yunanistan'da yapılan seçimlerin radikal sol parti SYRIZA'nın kazanmasının ardından bugün yapılan yemin törenini yorumladı.

YUNANİSTAN LAİK DEĞİLMİŞ

Ateist lider Alexis Tsipras'ın İncil'e el basmayarak yaptığı yemin töreni hakkında "Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş" diyen Arınç, şunları söyledi;

"Yani Papaz'ın önünde yapılması gereken bir merasimin, ben ateistim diyen bir Başbakan'ın İncil'e el basmadan basit bir toplantı yapıldı. Görevini başlamış oldu ama dünya yıkılmadı. Bizim tek istediğimiz Yunanistan'da güçlü ve istikrarlı bir hükümet olması. Bu bir demokrasinin sonucudur, herkesin saygı duyması gerekir. "

Bülent Arınç: Yunanistan laik olmayan bir ülkeymiş İZLE

DİYARBAKIR'DAKİ ELEKTRİK KRİZİ

Arınç'ın açıklamalarının satır başları;

"Burada DEDAŞ'ın çok ılımlı bir tavrı var. Kullanılan elektirik ve suyun ödenmemesini anlamıyorum. 255 milyon borç var. Diyarbakır'ın 88 milyon borcu var. Valilik'in şu an bir çalışması var. Şanlıurfa belediyesi iller bankasıyla anlaştı. Batman Belediyesi iller bankasıyla protokol sağlandı. iyi niyetle ödeme yapmak isteyen vatandaşlara kolaylık sağlanacaktır. Hangi görüşe sahip olursa olsun hizmet götürmeye devam edeceğiz. Siirt'in 1 milyon borcu vardı. Bu ödendi. Şırnak belediyesi de olumlu bir tavır gösterdi. Şu anda da herhangi bir elektirik kesintisi yok. Borcu olan belediyelerin ödemeler devam etmektedir. Burada sadece tüketilen miktar istenmektedir.

YURTDIŞINDAKİ TÜRK OKULLARI

Dünyanın birçok yerinde Türk okulları dediğimiz okullar var. Bunlar daha çok Türk yurttaşlarımızın çocuklarına eğitim vermek üzere açılmıştır. Meseleyi birbirine karıştırmayalım.

Yurtdışında Türk vatandaşlarımızın katkısıyla açılan şirket şeklinde dernek şeklinde kurulan ticari amaçlı okullar var. Bunların herbirine müdahale etmek hukuk içersinde değil. biz hukuk çerçevesinde kalacağız. Dolayısıyla yapacağımız çalışmanın hukuk devletine yakışır olması gerekir. "

Arınç: Umarım Türkiye'nin Kobani'ye desteğini unutmazlar İZLE

Yunanistan'ın yeni lideri Alexis Tsipras haberiBülent Arınç'tan Bakanlar Kurulu sonrası açıklama