Bulgaristan vatandaşları sandık başında
AA

1

İzmit'teki Namık Kemal Anadolu Lisesi ile Gebze'deki Mehmet Alp Tiryakioğlu İlkokulunda sandık kurulan Kocaeli'de oy kullanma işlemi başladı.

SAKARYA'DAKİ VATANDAŞLAR DA KOCAELİ'NE GELDİ

Sakarya'da yaşayan seçmenler otobüslerle oy kullanmak için Kocaeli'ye gelirken, İzmit'teki sandıkta yoğunluk oluştu. Oy kullanma işlemi saat 19.00'da sona erecek.

"KOCAELİ'DE 2 SANDIK AÇILDI"

Balkan Türkleri Kültür ve Dayanışma Derneği (BALTÜRK) Genel Başkanı Bayram Çolakoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, seçimler için Kocaeli'de 2 sandık açıldığını ve bunun yetersiz olduğunu belirterek, 2014'teki milletvekilliği seçimlerinde Türkiye genelinde 130 sandık açılmışken bu seçimlerde 35 sandık açıldığını bildirdi.

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Sakarya ve Bilecik'te hiç sandık açılmadığına dikkat çeken Çolakoğlu, "Kocaeli'de İzmit ve Gebze'de birer sandık açıldı. Yoğun olarak oralarda oy kullanılıyor. İzmit'teki sandığa Derince, Körfez ve Sakarya'dan da oradaki derneklerimizin organizasyonuyla vatandaşlar gelip oylarını kullanıyor." diye konuştu.

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Çolakoğlu, yeni dönemde demokratik haklarını korumayı ve geliştirmeyi istediklerini vurgulayarak, şunları kaydetti:

"Bu seçimlerle de demokratik haklarımızı kullandığımızı ve Bulgaristan'daki bağlarımızı kesmediğimizi göstermeye çalışıyoruz. Beklentilerimizden biri de sandıkları konusundaki antidemokratik uygulamanın ortadan kaldırılması. Zira 2 seçim üst üste oy kullanmayan vatandaşın seçim listelerinden düşürülmesi söz konusu. Sandık koymayınca vatandaş nasıl oy kullanacak? Seçmenlere kesinlikle yılmadan daha fazla demokratik hak deyip daha fazla oy kullanmaları konusunda çağrıda bulunuyoruz."

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Bulgaristan vatandaşları sandık başında

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)