Bursa'da Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli atıldı

Bursa'nın 80 bin nüfuslu ilçesi Mudanya'da Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli atıldı. Caminin temeline ilk harcı dualarla atan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Mudanya’da ihtiyaç duyulan önemli bir hizmetin gerçekleştirildiğini açıkladı.

Bursa'da Mehmet Akif Ersoy Camii’nin temeli atıldı

Başkan Altepe, Bursa’nın önemli değerleri bünyesinde barındırdığını ifade ederek, “Ülkemize sahip çıkalım. Nimetlerimiz bol, bizde her türlü güzellik var. Bursa, değerleriyle olduğu gibi eserleriyle de örnek olacak. Altyapısından üstyapısına kadar her alanda Mudanya’nın da eksiklerini gidermek görevimizdir. Bursa arkanızda, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman Mudanya’nın arkasındayız, desteklerimizi sürdüreceğiz. Mudanya’nın ihtiyacı olan bu güzel hizmeti de en hızlı şekilde bitirelim istiyoruz” diye konuştu.

4 DÖNÜM ARSA ÜZERİNE YAPILACAK

Mudanya Müftüsü Mehmet Soylu ise camilerin önemine işaret ettiği konuşmasında, “Mudanya’ya kazandırılacak olan Mehmet Akif Ersoy Camii, yaklaşık 4 dönüm arsa üzerinde olacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından caminin taban alanına 750 metreküp beton dökülecek. İbadethanenin yanı sıra camide kütüphane ve derslik olarak düzenlenecek alanlar da olacak. Bir bölümünde çocuklara Kur’an kursu eğitimi verilebilecek. Caminin yanındaki alana da ‘Hafızlık Kız Yatılı Kuran Kursu’ yapılacak” şeklinde konuştu.