Çamlıca Gişesi'nde serbest geçiş başlıyor
AA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü hakkında da bilgi verdi.

Çamlıca Gişesi'nde serbest geçiş başlıyor

Arslan, "Bu gece yarısı çalışmaları bitirmiş oluyoruz. 15 Temmuz Şehitler Köprüsü bu gece yarısından itibaren 3 şerit gidiş 3 şerit geliş olmak üzere yenilenmiş haliyle insanlarımıza, yolcularımıza, sürücülerimize hizmet verecek." dedi.

"10'DA BİR KISALMIŞ OLACAK"

Toplam kalınlığın 50 milimetreye çıkarıldığına dikkati çeken Arslan, "Bu uygulama yaklaşık 2,5-3 ay sürdü. 12 Haziran'da başlamıştık. Bu kadar erken bitirdiğimiz halde 70 günlük bir süremizi aldı. Asfalt yöntemini yeniledik. Bundan sonra en erken 20 yılda ihtiyaç olacak ama asfalt yenilemesi söz konusu olduğunda üstteki 25 milimetrelik taş mastik asfalt kısmı kazınacak ve aynı gece itibarıyla tekrar asfalt dökülecek. Böylece her iki şeridin 2 gün sürdüğünü düşünürseniz köprünün tamamının asfalt yenileme işi 6 veya 7 günde tamamlanacak. Bugünküne bakarsanız en erken bitirdik dediğimiz çalışma 70 gün sürdü. Yani 10'da bir kısalmış olacak."

Çamlıca Gişesi'nde serbest geçiş başlıyor

ÇAMLICA GİŞESİ SERBESTLEŞİYOR

Arslan, İstanbul'da Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Mahmutbey gişeleri ve 15 Temmuz Şehitler Köprüsü'nde halihazırda serbest geçiş sistemi olduğunu belirterek, "Çamlıca gişelerinde bu yönde bir çalışmamız vardı. 25 Ağustos'ta çalışmalar tamamlanacak ve burada da serbest geçiş başlayacak." diye konuştu.

Serbest geçiş sayesinde şerit değiştirme, zikzak yapma gibi durumlar olmayacağını, hız kesilmeyeceğini dile getiren Arslan, normal seyredilen hızda gişelerden geçileceği için trafik olmayacağını vurguladı. Arslan, "Daha önceki uygulamalarımız bize yüzde 30'luk bir rahatlama olduğunu gösterdi. Çamlıca gişelerinde 25 Ağustos itibarıyla serbest geçiş sistemine geçerek, gişeleri tamamen kaldırarak yüzde 30'luk bir rahatlama sağlamış olacağız." diye konuştu.

Haber Kaynağı: Anadolu Ajansı (AA)