Can Dündar'dan haber kanallarına eleştiri - İzle

Can Dündar'dan haber kanallarına eleştiri - İzle

ENSONHABER.com / ÖZELŞırnak Uludere'de dün gece Türk uçaklarının PKK'lılara yönelik düzenlediği operasyonda, 35 kaçakçının hayatını kaybetmesi gündeme bomba gibi düşerken, Türk basınının bu konudaki tutumu da eleştiri oklarının hedefi oldu.

HABER KANALLARI SINIFTA KALDI

3 büyük haber kanalının valilik tarafından resmi açıklama yapılıncaya kadar 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırıyı görmezden gelmesi, medya camiasından isimlerin de tepkisini çekti. CNN Türk ekranlarında yayınlanan Medya Mahallesi programına konuk olan Can Dündar, basının bu konudaki tavrını eleştirerek, basın olarak çuvaldızı birazd a kendilerine batırmaları gerektiğini söyledi.

CAN DÜNDAR'DAN HABER KANALLARINA ELEŞTİRİ

İçişleri Bakanlığı'ndan herhangi bir açıklama yapılmamasını eleştiren Dündar: "Bütün yaşananlar bilindiği halde, bunun hala resmi bakanlık açıklaması olmaması tuhaf. Bakanın şiirle, şairle uğraşacağına kendi görev alanına giren bu konuyla ilgili açıklama yapması gerekirdi. Bu konuda çuvaldızı biraz da kendimize batırmamız gerekiyor. Bu olayın 12 saattir televizyonlarda haber olmaması da beni korkutuyor. Resmi açıklama beklenebilir ama; internette bu kadar şey varken, valinin resmi açıklaması varken, internette ölenlerin görüntüleri varken olayın olduğu nereye kadar gizlenebilir" dedi.

AYŞENUR ARSLAN ELEŞTİRİLERE KAHKAHAYLA YANIT VERDİ

Resmi açıklamaya göre 30'dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği saldırı sonrası, olayla ilgili gelişmeleri ekran başındaki izleyicilere aktarmaya çalışan Ayşenur Arslan'ın, Can Dündar'ın eleştirilerine kahkahalarla yanıt vermesi de dikkat çekti. Bu kahkahaların yanlış anlaşılmaması gerektiğini belirten Arslan, bir süre sonra ekran başındaki izleyicilerden özür diledi.

HABERİN VİDEOSUNU İZLEMEK İÇİN TIKLAYIN